Monstrum

ENGLESKI TRENER PEDOFIL SILOVAO VIŠE OD 100 IGRAČA: Sudija ga poslao na robiju uz reči - "đavole, lepo umri u zatvoru"!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Nekadašnji fudbalski trener seksualni napasnik robijaće bar do 2042, a verovatno i duže.

Izvor: Youtube/Daily Mail

Grozan skandal, otkriven devedesetih godina, ponovo potresa Englesku.

Nekadašnji mladi igrač Čelsija, a potom trener mlađih kategorija Kru Aleksandrije, Mančester sitija i Stouka Beri Benel (66) peti put je osuđen za seksualno napastvovanje svojih igrača.

Napasnik se izjasnio krivim po tri tačke optužnice za sodomiju i šest tačaka optužnice za seksualno uznemiravanje mladih fudbalera koji su verovali kada im je obećavao veliku karijeru. Krivična dela za koje je osuđen događala su se između 1979. i 1988. godine, a dečaci koje je napastvovao imali su između 11 i 14 godina. 

"Mali dečko? Pa on je bio veći od mene, imao je 14 godina", rekao je monstrum jednom prilikom pri odlasku na suđenje u Americi 1994.

Benel je 2018. osuđen na 30 godina robije za 52 slučaja seksualnog zlostavljanja, a sada je dodatno kažnjen - do 2042.. . 

Osim u Kru Aleksandriji on je radio i za Mančester siti i Stouk i tokom karijere sarađivao je sa velikim fudbalskim imenima, poput Brajana Klofa.

Benel je prvi put osuđen 1994. godine u Americi, gde je držao fudbalski kamp posle kojeg je jedan fudbaler otišao kod roditelja i žalio se da je bio napastvovan. Manijak je tada bio kažnjen zatvorskom kaznom od četiri godine na Floridi.

Dok je bio u američkom zatvoru javili su se igrači koje je napastvovao u Engleskoj (neke i više od 100 puta!) i zato je 1998. bio uhapšen čim je odslužio kaznu u SAD. Potom je bio osuđivan 1998, 2015, 2018. i sada, 2020.

Veruje se da mu ovo neće biti poslednja sankcija, pošto se sumnja da je tokom dugačke karijere fudbalskog trenera napastvovao više od 100 dečaka.

"Ti si inkarnacija đavola i možeš lepo da umreš u zatvoru", rekao mu je sudija Klement Goldston prilikom izricanja presude 2018.

"Oduzeo si im detinjstva i njihovu nevinost da bi zadovoljio sopstvenu perverziju. Tvoje zlostavljanje ih je psihološki razorilo i uništilo njihov entuzijazam da igraju fudbal. To je zaustavilo njihov napredak i dovelo je do brojnih problema, uključujući i pomisli o samoubistvu, alkoholizam i depresiju. Svaki je trpeo sve do sada, 30 do 35 godina nakon što si uništio živote ovim momcima, koji su sada ljudi", rekao je tom prlikom sudija.

Kada su čuli njegove reči o monstrumu, prisutni u sudnici su počeli da aplaudiraju, dok se navodi da osuđeni nije pokazivao znake kajanja.

Tagovi