Fudbal

Bulonj ima i glavu i rep, ali... BUDUĆNOST JE FAVORIT!

Autor Ana Božović

Plavi nakon dvije pobjede na startu nove sezone gostuju Bulonju u Parizu (20.00) u okviru 2. kola Evrokupa

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Dobra partija protiv Breše, pa sigurna i ubjedljiva igra protiv Splita u ABA ligi - Budućnost Voli je na pravi način otvorila novu sezonu, a sada je na redu prvo gostovanje.

"Plavi" su otputovali u Pariz u kompletnom sastavu pošto srećom nijedan igrač nije zaražen virusom korona, a večeras (20.00) će u prijestonici Francuske gostovati Bulonju u drugoj rundi grupe B Evrokupa.Ekipi koju sa klupe vodi dobro poznato lice i trener protiv kojeg su Podgoričani vodili žestoke bitke – Jure Zdovc.

Ekipa Petra Mijovića puna samopouzdanja dočekuje susret, Budućnost izgleda sve bolje, pojačanja se polako uigravaju, a pobjeda u dvorani Marsel Serdan dala bi dodatnu injekciju samopouzdanja.

Svaki meč u Evrokupu ima težinu, tako i ovaj. Riječ je o ekipi koja je građena da se bori za vrh francuske lige, sa vrlo ozbiljnim strancima. Imaju i kontinuitet igrača iz prošle sezone. Stigao je i novi trener, nama dobro poznati Zdovc”, rekao je Mijović.

Bulonj je sezonu u Evrokupu otvorio porazom od Unikahe, ali je u domaćoj LNB ligi upisao tri trijumfa. I upravo iz tih mečeva crpi energiju za evropske okršaje.

To je ekipa koja je i talentom i posebno atleticizmom na visokom novu. To su pokazali u uvodna tri kola francuske LNB lige gdje su bez poraza, kao i u tvrdom, neizvjesnom meču protiv Unikahe u prvom kolu Evrokupa. Sve to govori o jako dobroj ekipi”, nema dilemu Mijović.

Jasno je, naravno, da Budućnost u meč ulazi kao favorit. I od te uloge ne treba bježati, već se od starta tako postaviti na terenu. Zna Mijović koliko bi značio novi trijumf.

Sa ta dva boda bi se značajno približili našim ambicijama koje imamo u ovom takmičenju. To neće biti lako, jer Bulonj je ekipa koja je izuzetno pokrivena na svim pozicijama”, dodao je mladi stručnjak.

Kada se pogleda roster kluba koji je nastao fuzijom Pariza i Lavaloe, a čiji je predsjednik legendarni košarkaš Boris Dijao izdvaja se jedno ime – Vitalis Čikoko. Centar iz Zimbabvea dominira u reketu, pa će biti interesantan duel njega i Vilija Rida. Uz njega tu su i ljetošnja pojačanja – Brendon i Entoni Braun

Bulonj ima ono što mi treneri kažemo – i glavu i rep”, ističe Mijović koji zna recept za treći trijumf.

Koncentracija u svih 40 minuta, odgovor na energiju i čvrstinu, biće od velike važnosti. A, pored toga i ispunjenje taktičkih zadataka u oba pravca igre moraju biti na visokom nivou, ne bi li se u Podgoricu vratili sa pobjedom”, poentirao je Petar Mijović.

Tagovi