Fudbal

Dinamo ugrabio dva crnogorska talenta: Došli smo da napredujemo

Autor Gordana Bojanić

Andrija Kolundžić koji igra desno krilo i polušpic Milan Vukotić su potpisali petogodišnji ugovor sa gigantom iz Zagreba

Izvor: MONDO

Dinamo je razdrzmao naše fudbalsko tržište nakon što je prošle zime potpisao Stefana Milića i ostavio ga na pozajmici u Budućnosti, a sada je nastavio da pazari u Crnoj Gori.

"Modri" su dogovorili petogodišnje ugovore sa talentovanim igračima Andrijom Kolundžićem i Milanom Vukotićem.

Kolundžic je omladinski reprezentativac Crne Gore, prije dva kola je debitovao za prvi tim Iskre, asistirao je za 1:1 u remiju protiv OFK  Titograda, prošle nedjelje je proslavio 18. rođenda, a igra na poziciji desnog krila.

"Ne bih želio da zvuci kao fraza, ali zaista sam ispunio fudbalski san kada sam potpisao za Dinamo. Toliko toga znam o ovom klubu, mnogo sam ih pratio proteklih godina, kada naravno nije bilo ni naznaka da cu jednog dana igrati za Dinamo. Odlično svi znamo šta znači Dinamo u fudbalskom svijetu, te šta znači za igrača nositi plavi dres. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom povjerenju, ali i prije svih gospodinu koji je najzaslužniji za ovo sto je Dinamo danas Zdravku Mamiću", rekao je Kolundžić, koji je dodao.

"Svjestan sam da je ispred mene veliki rad i trud kako bih opravdao povjerenje ljudi iz kluba, ali i mojih menadžera Saše Bratića i Miloša Pavicevića koji su mnogo vjerovali u mene od prvog dana i bez kojih ovo ne bi bilo moguće".

Vukotić sa druge strane ima 17 godina, najbolji je mladi igrač Crne Gore, prošle godine je igrao za prvi tim Iskre, a ove sezone je upisao jedan nastup za Budućnost.

"Mnogo sam srećan jer sam došao u klub koji je jedan od najvećih u Evropi, te sigurno najveći na ovim prostorima. Zahvalio bih se čelnicima Dinama koji su vjerovali u mene i siguran sam da ću mojim partijama opravdati povjerenje, te da će Dinamo i u budućnosti bilježiti zapažene rezultate. Dosao sam ovdje da osvajam trofeje i napredujem, zato sam se i odlučio za Dinamo pored brojnih ponuda. Mom bivšem klubu Buducnosti bih poželio mnogo sreće u tekućoj sezoni, vjerujem da moji bivši saigrači imaju kvalitet da osvoje još jednu titulu", rekao je Vukotić.

Talentovani momci su se priključili juniorskom sastavu Dinama koji je jedan od najboljih u Evropi, a ukoliko se dokažu i iskažu svoj potencijal mogli bi vrlo brzo da budu prekomandovani u prvi tim.

Tagovi