Fudbal

Golman Petković: Problem je što ne branim, debitant Kordić: Sanjam

Autor Gordana Bojanić

Naši fudbaleri nastavili pripreme pred utakmice sa Letonijom, Azerbejdžanom i Luksemburgom, a Danijel Petković i Šaleta Kordić su optimisti

Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Crne Gore se prvi put susreće sa tri utakmice u jednom mjesecu - i to u Podgori i - "sokoli" 7. oktobra igraju protiv Letonije prijateljski meč, dok 10. i 13. oktobra igraju bitne utakmice protiv Azerbejdžana i Luksemburga u Ligi nacija.

Sparing meč će dobro da posluži selektoru Faruku Hadžibebiću da proba igrače iz domaće lige, te momke koji imaju malu minutažu u svojim klubovima.

"Vjerujem da će domaći pokazati da vrijede. Imamo tri meča, zgusnut je raspored, ali ima nas mnogo na spisku. Nadam se da ćemo izvući najbolje", rekao je golman Danijel Petković.

Naš čuvar mreže nije branio ni minut ove sezone u francuskom Anžeu, a njegov klub je još kupio golmana Bordoa Pola Bernardonija, koji je plaćen 7,5 miliona eura. Znači, Anže na Petkovića ne računa.

"Iznenadio sam se kada smo doveli novog golmana. Utiče sve ovo, već dugo ne branim, a svi znamo koliko je bitan kontinuitet za čuvare mreže. Nadam se da ću u januaru naći neko rješenje", rekao je Petković, koji ne vjeruje da će se danas u posljednjim satima prelaznog roka nešto promijeniti.

"Nažalost, nema dobrih vijesti za mene. Očekivao sam da odem u neki drugi klub, u Francuskoj ili negdje drugdje, ali bilo je komplikacija. Moraću da sačekam do zimskog prelaznog roka".

Crna Gora nakon Letonije igra protiv Azerbejdžana i Luksemburga u Ligi nacija, a sa te eventualne dvije pobjede "crveni" bi mogli da obezbijede prvo mjesto u grupi i plasiraju se u Ligu B.

"Počeli smo odlično, sada nas čekaju dva bitna meča protiv Azerbejdžana i Luksemburga. U prednosti smo, igramo kod kuće i nadam se da ćemo već sada riješiti sve oko prvog mjesta. Prije svega, očekujem i da nas posluži zdravlje, jer vidimo da situacija u državi baš i nije dobra", istakao je Petković.

Nacionalnom timu tek treba da se priključe Stevan Jovetić, Nikola Vukčević i Marko Simić, a čekaju se vijesti oko povrijeđenog Adama Marušića.

Ali zato sav radostan na okupljanje je došao napadač Podgorice Šaleta Kordić, koji je u našem prvenstvu postigao šest golova i koji se prvi put našao na spisku selektora.

"Iskreno, kao da nisam svjestan svega ovoga, ne znam gdje se nalazim. Poziv u reprezentaciju je veliko iskustvo za mene i korak naprijed u karijeri. Prezadovoljan sam, dobre igre u klubu su učinile da danas budem ovdje i spreman sam da dam maksimum. Želim da se dokažem i da pomognem reprezentaciji da bilježi dobre rezultate", poručio je 27-godišnji fudbaler.