Fudbal

ZVEZDA IDE U DRUGI ŠEŠIR: Ovo su joj mogući rivali u Ligi Evrope!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Crveno-belima se poklopio rezultat koji im je bio potreban i "pogurao" ih na žrebu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je pobedila na Kipru, plasirala se u grupnu fazu Lige Evrope, a potom čula i vest kojoj se sigurno obradovala.

S obzirom na eliminaciju APOEL-a u duelu protiv Libereca u gostima (2:1), šampion Srbije biće u petak u 13 žreban iz drugog "šešira".

Povrh toga, eliminacija kiparskog tima mogla bi da ima i značaja za naredno Zvezdino leto u Evropi. Pod uslovom da odbrani titulu u Srbiji, klub sa "Marakane" bi zahvaljujući tom rezultatu mogao da se nada ponovo mestu nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2020/21.

Posle tog meča "poklopio" joj se i poraz Plzenja na gostovanju Hapoel Ber Ševi (0:1)...

Dakle, ovo su za sada rivali crveno-belih.

Iz prvog šešira, Zvezda bi mogla da dobije protivnike među ovim timovima: Arsenal, Totenhem, Roma, Napoli, Benfika, Bajer, Bazel, Viljareal, Sporting, CSKA, Kopenhagen, Braga.

U trećem šeširu za sada su Malme, Rapid, Lester, Karabag, PAOK, Standard, Sosijedad, Milan, AZ Alkmar, Fejenord, Makabi.

U četvrtom šeširu za sada su Molde, Hofenhajm, Kluž, Zorja, Nica, Lil, Dandalk, Antverpen, Sivaspor, Volfsberger i Omonija.

U toku večeri će ovaj spisak postati definitivan, jer su u toku mečevi plej-ofa i nisu svi popisani timovi obezbedili plasman.