Fudbal

"OVO JE JOVIĆEV NAJBOLJI MEČ U REAL MADRIDU": Svi pričaju da je Luka maler, ali Španci su zadovoljni

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Ponovo suptilne kritike na račun Zidana.

Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Real Madrid je sinoć uspeo da savlada Valjadolid 1:0 u njihovom trećem meču u Primeri, ali ponovo Luka Jović nije uspeo da zatrese mrežu.

Srpski napadač je ponovo bio starter, ali je promašio veliku priliku i meč je završio posle 58 minuta.

Da stvar bude gora po bivšeg igrača Crvene zvezde, zamenio ga je Vinisijus, koji je posle samo sedam minuta na terenu uspeo da postigne pobedonosni pogodak. Novi maler, primetiće mnogi.

Međutim, da Jovića više španski mediji ne kritikuju kao pre postalo je jasno u prethodnih par sedmica, a to je bio i sinoć.

"Marka", koja se najviše bavi stvarima u Real Madridu, ocenjivala je igrače Real Madrida u meču protiv Valjadolida i po njima, Jović je bio treći najbolji igrač šampiona Španije.

Tibo Kurtoa je na prvom mestu kao neko ko je imao par odličnih odbrana i ko je ostavio snažan utisak, dok je na drugom mestu bio Federiko Valverde, za kojeg ističu da je kreirao najbolju šansu za Jovića, koju ovaj nije iskoristio.

I onda dolazimo do Srbina.

"Drugi put uzastopno je u prvoj postavi što se nije dogodilo od januara. Dobio je novu priliku da pokaže da vredi i treba da ostane. Bio je snažan u svom nastupu. Imao je veliku šansu za gol, ali uprkos tome što je bio sam, šutirao je previsoko. Imao je još jednu priliku kada je pogodio spoljni deo mreže. Nije ni imao sreće, jer je njegov sjajan udarac glavom bio odbranjen. Iznenadila je izmena u trenucima kada je dobro igrao, svoju najbolju utakmicu u Madridu", bio je komentar "Marke" na Jovićevu partiju.

Zidan nije imao mnogo strpljenja, izmenio je Srbina i pre isteka sat vremena igre, ali mu se to isplatilo...