Još jedan korak do LE

ZVEZDA STIGLA NA KIPAR: Da li su Pavkov i Falćineli spremni da donesu Evropu na crveno-belima?

Izvor mondo.rs

Ekspedicija Crvene zvezde stigla je na Kipar, gde će šampion Srbije odigrati meč plejofa za ulazak u Ligu Evrope.

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda screenshot

Posle poraza od Omonije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda mora da pobedi Ararat iz Jerevana ukoliko želi da opet igra Evropu. 

Zbog političke situacije u Jermeniji i rata sa Azerbejdžanom, ovaj meč neće biti odigran na Kavkazu, već će se igrati u Nikoziji. 

 Trener crveno-belih Dejan Stanković poveo je na put 20 igrača, a među njima su i novi napadač Dijego Falćineli, kao i oporavljeni Milan Pavkov, od kojih se očekuju golovi. 

Ararat je u prethodnom kolu kvalifikacija savladao slovenačko Celje golom u produžecima. Oni do sada nikada nisu napravili veliki rezultat u Evropi, dok bi Crvenoj zvezdi ovo bila četvrta godina zaredom u kojoj igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. 

Pred ovaj duel oglasio se i štoper crveno-belih Miloš Degenek. 

"Svesni smo da nam pobeda donosi još jedno učešće u evropskim takmičenjima, četvrto u nizu. Bio bi to veliki uspeh za nas, stručni štab, navijače i klub. Daćemo sve od sebe da ostvarimo naš cilj i da se srećni vratimo sa Kipra. Poznat nam je ovaj teren. Oni su domaćini na papiru, ali će meč biti održan na Kipru. Gde god da se igra, nama je svejedno, jer znamo koji je naš cilj. Igrali smo sa Omonijom ovde, bilo bi bolje da smo pobedili, ali šta je tu je. Imamo priliku za popravni", rekao je Degenek.

Crvena zvezda stigla u Nikoziju
Izvor: Youtube/ FK Crvena zvezda

 Sa Vladanom Milojevićem je posle jednog učešća u Ligi Evrope Zvezda dva puta igrala i Ligu šampiona. U četvrtak od 19 časova dobićemo odgovor na pitanje da li će njegov naslednik Dejan Stanković uspeti da nastavi ovaj evropski niz. 

Od kadrovskih problema Crvena zvezda ne može da računa na Sekua Sanoga koji je suspendovan zbog kartona, kao i na Ričmonda Boaćija koji je povređen.