Fudbal

UMESTO U GRČKU, OTIŠAO U RAT: Reprezentativac Jermenije prekinuo fudbalsku karijeru!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Štoper će napraviti pauzu u fudbalskoj karijeri.

Izvor: Simon Hofmann/Bongarts, Getty Images/Simon Hofmann

Možda bi mu to bio i najznačajniji potez u fudbalskoj karijeri, ali... Čovek ima druge planove.

Varazdat Harojan, reprezentativac Jermenije, bio je blizu dogovora sa AEL-om i prelaska u Grčku, ali je to propalo.

Razlog je, naravno, rat u Nagorno-Karabahu. Harojan je spreman da ratuje za Jermeniju i zbog toga nije mogao da se obaveže na višegodišnju vernost grčkom timu.

Iz ope perspektive deluje neobično, ali kada znamo da su se mnogobrojni Jermeni javili za dobrovoljno služenje otadžbini, ovakav potez ne čudi.

Iako je dogovor sa timom iz Larise postignut, ugovor neće biti potpisan.

Tako se reprezentativac Jermenije umesto fudbalskoj karijeri posvetio sukobu u oblasti Nagorno-Karabah. Da li je već mobilisan ili samo čeka priliku da služi rodnoj zemlji, ne znamo, ali po pisanju dobro obaveštenih izvora iz grčke, transfera neće biti.

Harojan je trebalo da stigne kao slobodan igrač, pošto je pre nekoliko dana sporazumno raskinuo ugovor sa Uralom iz Jekaterinburga.

Ranije u karijeri je Varazdat nosio dresove Patanija, Pjunika i iranskog Padideha, gde je imao probleme zbog nacionalnosti. Prvo je potpisao ugovor sa Traktor Sazijem, ali je on raskinut nakon samo jednog dana, zbog pritiska navijača. Njima je smetalo jermensko poreklo fudbalera koji je stigao u klub.

Svojevremeno je Aleks Ferguson pričao anegdotu o Nemanji Vidiću koji ga je upozorio da bi mogao da ode u rat, a Vladan Lukić je 1999. godine iz Francuske došao u SR Jugoslaviju i zauzeo položaj na Kosmaju tokom bombardovanja.