Fudbal

NOVI VUČIĆ U PLAVOM: Marko umjesto Miloša

Autor Ana Božović

Fudbalski klub Budućnost doveo lijevog beka koji podjednako dobro može da igra i lijevo krilo

Budućnost je ojačala igrački kadar, a novi fudbaler "plavih" je Marko Vučić.

Dvadesettrogodišnji ljevak iz Nikšića je sa šampionom Crne Gore potpisao ugovor do kraja sezone, a stigao je iz Sutjeske za koju je igrao prethodnih šest sezona.

Bivši mladi reprezentativac Crne Gore je mlad, ali iskusan čemu svjedoči 139 utakmica u našem elitnom rangu i 15 postignutih golova.

Vučić može podjednako dobro da pokrije pozicije lijevog beka i lijevog krila.

Budućnost je uz Sutjesku, iz koje sam došao, najveći klub u državi i drago mi je što sam stigaou Podgoricu. Prije svega želim da se zahvalim rukovodstvu kluba i stručnom štabu na povjerenju. Trudiću se da ga opravdam maksimalno“, rekao je Vučić po potpisivanju ugovora.  

Novom igraču Budućnosti nisu strani trofeji, jer je sa matičnom Sutjeskom osvojio dvije titule i Kup.

Ciljevi u Budućnosti su maksimalni, od tako jednog velikog kluba se uvijek očekuju trofeji. Nadam se da ćemo odbraniti titulu, a siguran sam da će svi igrači dati sve za duplu krunu. Spreman sam da pružim maksimum“.

Lijepa tradicija Budućnosti kao kluba gdje su igrala ili igraju braća se nastavlja – Markov rođeni brat, desni bek Miloš Vučić, je prethodne sezone sa našim klubom postao šampion.

Miloš mi je rekao sve najbolje o klubu - o ljudima koji ga vode, o atmosferi, o igračima... Nadam se da ću opravdati povjerenje stručnog štaba i uprave kluba i da ću nastaviti da koračam šampionskom stopama mog brata“, poručio je 23-godišnji Vučić.