Fudbal

KAD HRVAT HVALI CRNOGORCA: Sjajan je sa lotpom

Autor Gordana Bojanić

Trener Monaka Niko Kovač imao je lijepe riječi za kapitena naše reprezentacije nakon pobjede nad Strazburom 3:2

Izvor: MONDO

Ide, ne ide, ide u Lion... A sve su prilike da neće nigdje, jer ga trener Niko Kovač izuzetno cijeni.

Stevan Jovetić se juče prvi put ove sezone našao u startnoj postavi Monaka, odigrao je 61 minut u pobjedi "kneževa" nad Strazburom (3:2), a zamijenjen je nakon što je njegov tim ostao sa igračem manje.

Joveta je imao zapaženu ulogu uprkos tome što nije ni asistirao, niti postigao gol.

"Visam Ben Jeder je golgeter svjetske klase. Fantastičan je u šesnaestercu. Srećan sam zbog njega što je postigao dva pogotka, ali i zbog dvije asistencije Kevina Folanda. Takođe, srećan sam i zbog Stevana Jovetića, koji je ostavio sjajan utisak. Ovo je važno za njega i pokazuje našu strategiju da mu pružimo veću podršku, tako da se ne protivnik ne fokusira samo na njega", rekao je trener Monaka, Niko Kovač.

Jovetić je zbog povrede propustio sve kontrolne duele Monaka u predsezoni, ali je potom odigrao oba meča za Crnu Goru u septembru - protiv Kipra je ušao i riješio meč sa dva gola, potom je bio starter protiv Luksemburga.

Bila je to najava dobre forme napadača koji je od dolaska u Monako više bio na oporavku od povreda, nego na terenu.

"On je igrač sa mnogo kvaliteta. Sa loptom je sjajan. Ima svoj način igre i njegov dodir sa loptom je izvanredan, posebno kad imate određeni pritisak od protivnika jer nam tada donosi mnogo dobrih stvari. Odigrao je dobru partiju. Morate da pronađete balans između napada i odbrane, a on je protiv Strazbura zaista dobro odradio defanzivne zadatke. Ponavljam, srećan sam zbog njega", rekao je Niko Kovač.

Možda ce vas zanimati