Fudbal

KUMANOVA BARSELONA ZAPOČELA NOVU ERU: Furiozno "potapanje podmornice", zvezda večeri je Ansu Fati!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Izvanredna partija mladog Španca.

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/David Ramos

Era Ronalda Kumana je počela i to na krilima supertalentovanog fudbalera o kojem priča ceo svet. Ne, nije Lionel Mesi, već Ansu Fati!

BARSELONA - VILJAREAL 4:0 (4:0)
/Fati 15, 19, Mesi pen. 35, Tores ag. 45/

Nije Barselona morala da se mnogo umara ni znoji, a mogli su lako da stignu i do gotovo dvostruko ubedljivije pobede protiv "žute podmornice".

Viljareal od starta meča nije mogao da parira Kumanovoj Barseloni koja je dominirala i stvarala šanse kao na treningu, potpuno oslobođena bilo kakvih "okova" koje su mnogi očekivali da vide u timu punom promena.

Mesi nije bio na svom gotovo "bogovskom" nivou, ali nije bilo ni potrebe. Postigao je gol samo iz penala, imao još nekoliko prilika kada se istakao Serhio Asenho svojim odbranama, ali zato se mladi Fati postarao da njega dobro upamtimo.

U razmaku od četiri minuta je postigao dva lepa pogotka, pogotovo onaj prvi kada je na povratan pas Đordija Albe "sa penala" zakucao loptu u gol gostiju.

Bio je "krivac" i za gol Mesija, pošto je baš on bio oboren u šesnaestercu Viljareala, pa su se tako i jedan i drugi upisali u strelce.

Kada je Pau Tores pred odlazak na odmor zatresao svoju mrežu ispred Serhija Busketsa, bilo je jasno da Barsa neće morati da "zapinje" ni u nastavku, pa se na kraju otišlo sa konačnih 4:0.

Da nije bilo i pet Asenhovih odbrana, ko zna o kakvom debaklu bismo sad pisali...

Tagovi