Fudbal

BUDUĆNOST ŽELI DA OSVOJI DUPLU KRUNU: Da se vratimo pobjedama

Autori mondo.me Ana Božović

Šef stručnog štaba plavih Mladen Milinković i vezista Velizar Janketić su pričali pred sjutrašnji meč sa Rudarom

Izvor: MONDO/Nikolet Vukčević

Lijepa evropska priča Budućnosti je završena, malo je nedostajalo da se ispiše najljepša stranica u istoriji plasmanom u plej - of Lige Evrope, ali "plavi" su se već okrenuli realnosti koja se zove Prva liga Crne Gore.

Šampioni Crne Gore sjutra (nedjelja) igra protiv Rudara pod Golubinjom od 17.00 časova u okviru 6. kola, a šef Mladen Milinković izuzetno poštuje Pljevljake.

"Sigurno je da smo poslije utakmice sa Sarajevom malo razočarani, ali važno je da se što prije vratimo u normalu i da
počnemo da osvajamo bodove", poručio je Milinković na konferenciji za medije.

"Plavi" su do sada odigrali četiri prvenstvena meča (dvije pobjede, dva poraza), dok je duel 5. kola sa Petrovcem koji je po rasporedu bio prethodnog vikenda odložen.

"Bitno je da razliku koja je trenutno, uz činjenicu da imamo meč manje, počnemo da smanjujemo. Nemamo pravo na kiks, nego moramo da osvajamo bodove i da dođemo u poziciju koja je nama interesantna, a to je vrh tabele i prvo mjesto".

Šef stručnog štaba "plavih" iz iskustva zna da neće biti lako protiv Rudara, posebno jer je protivnik u seriji od dva poraza.

"Možda su malo uzdrmani, ali će sigurno biti motivisani. Silno motivisani kako bi se dobrim izdanje predstavili novim ljudima koji treba da uđu u klub. I to je odlična stvar za crnogorski fudbal, jer Rudar ima tradiciju, istoriju i kvalitet, a finansije su bile problem. Ako se to reguliše, Rudar će sigurno biti konkurentan za Evropu".

Međutim, strateg "plavih" je koncetrisan samo na svoju ekipu.

"Moramo da se priviknemo da ćemo u narednih sedam dana odigrati tri utakmice, a ako pogledamo šire - od 24. septembra do 4. oktobra moramo da odigramo četiri meča. Nimalo lak posao, ali nema predaje. Moramo da nastavimo da igramo dobro, da podignemo nivo igre, da budemo efikasniji i da osvajamo bodove", jasan je Milinković.

Nakon Evrope, cilj je jasan - odbrana titule je prioritet. "Moramo da se vratimo u realnost domaće scene, jer je to što nas vodi u Evropu iduće sezone. Moramo da napravimo dobru sezonu i da osvojimo titulu, a sigurno ćemo da budemo bogatiji za jedno evropsko iskustvo iz ove sezone", govori Milinković, pa se nadovezuje.

"Moramo da izvučemo pouke iz utakmice sa Sarajevom, jer kada se stvari slegnu, nemoguće je da u posljednjih 15 minuta nismo napravili nijednu šansu. A to nije prvi put, jer je toga bilo i u domaćem prvenstvu. Nadam se da ćemo to početi da rješavamo, a mislim da je ponovno osvajanje titule dovoljan motiv za sve. A jedini način da se osvoji titula je da se vratimo na pobjednički kolosjek".

Vezista Velizar Janketić je izašao iz nezgodne povrede, a tokom sgusnutog rasporeda mogao bi da očekuje minutažu.

"Osjećam se spremno, radio sam deset dana sasvim normalno, nadam se da ću igrama i partijama pomoći ekipi i klubu. Svi želimo da osvojimo duplu krunu, nadam se da ćemo uspjeti u tome. Moje je da treniram, a sve što trener odluči da prihvatim. Radujem se svakom minutu odigranom za Budućnost".

Janketića za Rudar vežu lijepe uspomene, a upravo se iz toga kluba vratio u našu Budućnost.

"Proveo sam prelijepe dvije godine u Rudaru, hvala ljudima iz toga kluba, a posebno sam dobro odigrao prošlu sezonu kada sam imao devet golova i devet asistencija što me vratilo u Budućnost. Znam da je Rudar tvrda i dobra ekipa, ali nas raduju igre protiv OFK Titograda kada smo preokrenuli, te protiv Astane i Sarajeva kada smo u jednoj slavili, a u drugoj nesrećno izgubili. Vjerujem u saigrače, mislim da smo kvalitetniji i nadam se da ćemo upisati tri boda", poručio je Janketić pred sjutrašnji meč sa Rudarom.

Tagovi