superzvijezda

REŠETA MREŽE KAO RONALDO, IZGLEDA KAO ĐIĐI: Totenhem je doveo najzvučnije pojačanje u ovom prelaznom roku

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.rs

Na terenu je majstor, ali joj ni modne piste nisu strane

Izvor: Guliver, Katharine Lotze/Getty Images North America

Totenhem je u ovom prelaznom roku doveo jednu od najvećih fudbalskih zvijezda na svijetu. Ne, ne govorimo o Garetu Bejlu, već o Amerikanki Aleks Morgan.

Koronavirus osakatio je američku NWSL, što je dalo šansu engleskoj ligi da dovede elitne fudbalerke. Jedna od njih je i 31-godišnja Morgan, sviježa majka i igračica koja je osvojila bukvalno sve što može da se osvoji. I prava je zvijezda, veća od mnogih u muškom klubu.

Doduše, ne i od Bejla. Velšanina na Instagramu prati 43,3 miliona ljudi, Harija Kejna 9,8, a Morganovu 9,2! To je više i od Dele Alija (7,3), ali i Moure (4,3) i Sona (4,2). Nju prati toliko ljudi zbog vještine na terenu, ali i sjajne komercijalne vrijednosti.

Morganova je dala 107 (!) golova za reprezentaciju SAD, osvojila je dva svjetska prvenstva, Olimpijske igre, Ligu šampiona, nacionalne titule u Francuskoj i SAD, proglašavana je za najbolju sportistkinju svijeta i SAD… A uz sve to izgleda kao supermodel!

Ove nedelje je došla u London i potpisala kratkoročni ugovor, do januara, jer joj nedostaje igranje, pošto se nije takmičila duže od godinu dana zbog trudnoće. Kao i većina Amerikanki, ona ne želi da čeka da počne NWSL, već želi na vrijeme da uđe u formu i spremi se za Olimpijske igre 2021.

Pored toga, ona je savršeno svjesna svog marketinškog potencijala i ne stidi se da ga unovči i iskoristi. Ne samo da se prošetala modnom pistom tokom Nedelje mode u Njujorku, već se slikala za Sports ilustrejted izdanje u kupaćem kostimu.

Izvor: Guliver, Dimitrios Kambouris/Getty Images North America

"Radila sam neke stvari, kao taj SI, da bih privukla momke da se zainteresuju za mene, iako nisu obraćali pažnju na to šta radim na terenu. Ali, na kraju krajeva, sledeći put kad budem igrala, uključiće TV", rekla je ona.

To su prepoznale i kompanije, tako da ona sada reklamira širok spektar proizvoda – od hrane do slušalica.

Osim toga, kaže da voli da izgleda najbolje što može kad izađe na teren.

"Kad sam bila mala, bila sam prava muškarača, a sad na teren izlazim pod punom šminkom. To je kao posao, okupam se i sredim se prije početka", ispričala je ona.

Naravno, ni sportsko "peckanje" joj nije strano, pa je tako gol protiv Engleske u polufinalu Mundijala 2019. proslavila tako što je glumila da pije čaj.

Izvor: Guliver, Maja Hitij/Getty Images Europe

Dakle, oni koji prate ženski fudbal i englesku ligu, i te kako će imati šta da vide. Očekuje se da će Morganova debitovati u nedelju protiv Njukasla.