Fudbal

STANOJEVA PORUKA POSLE BELGIJE: Partizan bio bolji, momcima zameram samo jedno!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Crno-beli izgubili od Šarlroa i završili učešće u Ligi Evrope

Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan nije uspeo da izađe na kraj sa liderom šampionata Belgije.

Šarlroa je iskoristio one greške koje su im crno-beli u prekidima dozvolili i to je bilo dovoljno za poraz koji znači jesen bez evropskih izazova.

Nakon meča, trener Partizana Aleksandar Stanojević veruje da njegov tim prikazao bolju igru, ali da zbog nedovoljno dobre realizacije na krjau nije uspeo da uradi dovoljno ne bi li stigao do plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

"Čestitamo protivniku na prolazu. Mislim da smo danas bili konkretniji i imali više šansi koje nismo iskoristili. Bila je ovo teška utakmica na strani. Nije lako napraviti šanse, oni su najmanje golova primili u Belgiji i prošle i ove godine. Bilo je teško. Drugo poluvreme smo imali šanse, ušao je Suma jer nije bio u ritmu. Doneo je rezultat i šanse. Nisu ni oni imali mnogo šansi koliko ja znam. U prvom poluvremenu su i oni imali samo tu situaciju iz prekida", počeo je Stanojević.

Ipak, upravo ta šansa iz prekida je Šarlroi donela vođstvo posle kojeg crno-beli sve do izjednačenja u 53. minutu nisu uspevali da ostvare dobru napadačku igru.

"Prvo poluvreme nismo bili dobri ofanzivno gledano, izašli smo ofanzivno ali nismo stvarali šanse. To je jedino što mogu da im zamerim. Kontrolisali smo ekipu koja je počela sezonu sa šest pobeda. Bili su fizički jači, ali nisu stvarali šanse. Oni su izuzetno brzi u napadu, čvrsti su u odbrani i znaju svi da teško primaju golove. Ali mislim da smo bili bolji rival, da smo stvarali više šansi. Dali su nam dva gola iz prekida i to je to, na tome im treba čestitati."

Novinare je zanimalo da li je možda napravljena greška time što je Sejduba Suma ušao u igru na poluvremenu, umesto da je počeo meč u startnoj postavi, naročito imajući u vidu koliko je živosti uneo u igru crno-belih.

Izvor: TV Arena sport/MONDO

"Suma nije bio u ritmu do sada i to je bio naš dogovor. Utakmica traje 120 minuta, da je igrao od starta, možda ne bi posle bilo dovoljno dobro. Mislim da smo sa tim pogodili, dobili smo ono što smo zamislili sa tom promenom. Okrećemo se Superligi, naravno. Pokušavačemo da rešavamo određene probleme. Pokazaće vreme da li je ovo dobro sa te strane, za nastupe u ligi."

Stanojević je naglasio da njegov tim nije bio na dovoljno dobrom nivou u prvom poluvremenu, ali i podsetio da protivnik nije bio nimalo naivan.

"Bili smo bezopasni i sporo smo igrali prvo poluvreme. Bili smo disciplinovani. Do juče su oni bili ekipa koja melje sve po Belgiji, a danas smo kontrolisali najveći deo utakmice. Ipak, nismo najbolje odigrali taj prvi deo. Trebalo je da budemo malo konkretniji na početku, ali na kraju je bilo bolje. Razvijali smo pas igru, stvorili smo dosta prilika za razliku od njih. Za ovaj nivo takmičenja smo ostvarili dosta prilika. Može to i brže i malo više unapred."

Šta je Stanojević posle poraza rekao igračima?

"Igračima sam rekao da idemo dalje. Dali su svoj maksimum. Nažalost nismo postigli golove, zadovoljan sam na koji način su se igrači pokazali ovde."

Trener Partizana je na kraju otkrio i da je Uroš Vitas igrao meč pod temperaturom, dok su dvojica igrača primala injekcije da bi mogli da nastupe.

"Još dva-tri igrača su igrala sa temperaturom, Stevanović i Sadik su igrali povređeni i dobili injekcije pred utakmicu da bi nastupili. Činjenica je da smo imali problema, ali to je sastavni deo utakmice i sastavni deo fudbala", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Tagovi