Fudbal

BUDUĆNOST IMA ZA ČIM DA ŽALI: Bilo je lijepo iskustvo, ali žao mi je

Autori mondo.me Ana Božović

Naš aktualni šampion izgubio od Sarajeva u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sa 2:1

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost je igrala dobro, pokazala je da može da se nosi sa kvalitetnijima od sebe, vratila se nakon gola minusa, imala odlične šanse da preokrene, ali joj se nije dalo...

Plavi su u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope poraženi od Sarajeva sa 2:1. Golove za "bordo tim" su postigli Tatar u 4. minutu i Fanimo u 67, dok je pogodak za "plave" potpisao Moraitis u 44. minutu.

Tako će se u plej - of rundu Lige Evrope plasirati bordo tim, a plavima ostaje da već sljedeće godine pokušaju da napravimo korak više.

Utakmica na stadionu, koji je dom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, je praktično počela golom Sarajeva - Tatar je pogodio u 4. minutu nakon akcije Fanima i Rahmanovića, te nakon intervencije Dragojevića.

Početni šok nije uticao na Budućnost, plavi su se trznuli, počeli da igraju i da se oslobađaju, a kao da su dobili dodatnu energiju u 28. minutu kada sudija Sančez nije isključio Rahmanovića zbog gaženja Bogdana Milića.

Samo šest minuta kasnije, Panajotis Moraitis je sa petnaestak metara šutirao pored gola, da bi u 44. minutu stigao izjednačujući pogodak.Igor Ivanović je smirio loptu na sredini, dodao je Vasiliju Terziću koji je sjajnim pasom pronašao Moraitisa i zbunio odbranu Sarajeva, a Grk je uz snalažljivost pogodio za 1:1.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili naši šampioni, viđeni su udarci Petra Grbića i Miloša Raičkovića, a onda je stigla prva velika šansa.

Igrao se 55. minut kada su sjajnu akciju izveli Grbić i Ivanović, ali je prvo Moraitis promašio šansu, da bi poslije šuta Terzića čist gol spasio Pejović.

Druga velika prilika je stigla 11 minuta kasnije - Grbić je elegantno prevario Šerbečića, ali je šutirao u dobro postavljenog golmana bordo tima.

I onda se ostvarilo staro fudbalsko pravilo i stigla je kazna - sijevnula je kontra Sarajeva koje je bilo inferiorno cijelo drugo poluvrijeme, Pidro je centirao, a Fanimo pogodio u 67. minutu.

Budućnost se trudila do kraja, imala i igrača više od 78. minuta, ali jednostavno nije joj se dalo. Zato "plavi" sigurno imaju za čim da žale.

“Imamo za čim da žalimo. Poslije loših pet minuta i primljenog gola, počeli smo da igramo, izjednačili smo. Izvanredno smo otvorili drugo poluvrijeme, kontrolisali utakmicu, imali šanse. Surovo smo kažnjeni, ali mislim da smo igrom i zalaganjem zaslužuli da se nađemo u plej-ofu”, rekao je trener Budućnost Mladen Milinković nakon utakmice.

"Nije bilo iznenađenja, znali smo da su Tatar i Fanimo udarne igle Sarajeva. To su i pokazali. Srećniji tim ide dalje. Biće teško nakon ovakvog poraza, čekaju nas utakmice u nedjelju i srijedu u domaćem prvenstvo. Bilo je ovo lijepo evropsko iskustvo, žao mi je što se završilo”, kazao je Milinković.

SARAJEVO - BUDUĆNOST 2:1

ZENICA - Stadion: Bilino polje. Strijelci: 1:0 Tatar u 4', 1:1 Moraitis 44', 2:1 Fanimo 67'. Sudija: Hoze Sančez (Španija). Žuti kartoni: Rahmanović, Ahmetović, Tatar, Oremuš, Kovačević, Dupovac (Sarajevo), Sekulić, Adžić, Vujačić (Budućnost) Crveni karton: Rahmanović (Sarajevo).

SARAJEVO: Kovačević, Oremuš, Šerbečić, Dupovac, Pidro, Pejović, Rahmanović, Sušić (58' Dokanović), Tatar, Fanimo (90+1' Velkoski), Ahmetović (81' Handžić). Trener: Vinko Marinović.

BUDUĆNOST: Dragojević, Milić, Ćuković, Adžić, Sekulić, Mirković, Raičković, Terzić (85' Vujačić), Grbić, Ivanović, Moraitis. Trener: Mladen Milinković.