A bili su u svim medijima

NI REČ O KARLEUŠI: Ognjen Vranješ promenio život i najavljuje specijalnu tetovažu!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.ba

Banjalučanin se sve više uklapa u Anderleht, gde će igrati naredne sezone.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ polako vraća u normalu svoju karijeru, ali i privatni život. Bio je starter i odigrao celu utakmicu protiv Vasland-Beverena koju je tim iz Brisela rešio u svoju korist rezultatom 4:2.

Polako postaje sve bitnije deo anderlehta, a Vensan Kompani, nekada fantastični štoper, u njega ima mnogo poverenja.

U razgovoru za sarajevski list "Dnevni avaz", Banjalučanin je istakao da želi samo da priča o fudbalu.

"Promenio sam se, smirio, ostaću u Anderlehtu ovu sezonu. Ovde sam da pričam o fudbalu. Kada dođe red na privatne stvari, ne bih želeo da idem u detalje. Želim reći da neke stvari koje su izrečene nisu istinite, ali bilo kako bilo, nije na meni da uveravam ljude šta je istina, a šta nije", rekao je Vranješ.

Istakao je da se dobro slaže sa trenerom Vensanom Kompanijem, nekadašnjim kapitenom Mančester sitija i igračkom legendom Belgije.

"Imam kvalitet za ovaj klub. Imam i iskustvo potrebno da usmerim ove talentovane fudbalere na pravi način, bilo savetom ili ličnim primerom. Slažem se dobrom sa Kompanijem, njegove reči tokom poslednje konferencije su me motivisale. Za ljude poput njega idem kroz zatvorena vrata. Želim da mu vratim na ukazanom poverenju... Mogu reći samo da ću sigurno ostati u Anderlehtu ovu sezonu. Možda istetoviram grb Anderlehta kada osetim istu ljubav kao prema AEK-u", zaključio je Vranješ, kojem je Kompani u predsezoni učinio veliku čast dodelivši mu čak i kapitensku traku briselskog kluba.

Banjalučanin ima važeći ugovor do kraja naredne sezone, a od ove godine je promenio broj i umesto 55, što je nosio u prvom "mandatu" u Briselu, sada nosi na leđima broj 21.

Podsetimo, u julu 2018. godine, Banjalučanin je iz AEK-a prešao u Anderleht za 3.2 miliona evra, a otkako je pet godina ranije napustio ruski Krasnodar, Vranješ je promenio sedam klubova i nigde se nije zadržao duže od godinu dana.

U karijeri je branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Napretka, moldavskog Šerifa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazigspor i Gacijantep, španskog Sportinga iz Hihona i ruskog Tom Tomska, pre dolaska u Atinu i Brisel.

U Anderlehtu su svi problemi za Vranješa počeli kada je u javnost isplivala njegova afera sa Jelenom Karleušom. O toj aferi su danima mesecima pisali mediji u Srbiji, BiH, ali i čitavoj Evropi.