NOVI RAT

BILO JE PITANJE TRENUTKA: Murinjo zaratio sa još jednom ZVEZDOM, nudi ga svim klubovima!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Završio je svoje u Totenhemu...

Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Žoze Murinjo nije uvrstio Delea Alija u sastav za meč protiv Sautemptona, a mnogi su opravdano posumnjali da nije u pitanju slučajnost...

"Nije u pitanju povreda, imamo ogroman igrački kadar, previše igrača na nekim pozicijama", odmah je objasnio "Specijalni", poručujući tako između redova da Dele Ali može da napusti Totenhem, iako je jedna od najvećih zvezda tima.

Ofanzivni vezista zamenjen je na poluvremenu susreta protiv Evertona, nije putovao u Plovdiv na meč Lige Evrope, u međuvremenu je stigao i Garet Bejl, pa deluje kao da Žoze Murinjo želi da "pogura" reprezentativca Engleske ka izlaznim vratima. Oprobana taktika, isprobana više puta od kada je Žoze Murinjo počeo da se bavi trenerskim poslom...

U početku "okrene leđa" igraču, prozove ga preko medija, a potom njemu ne ostane ništa drugo nego da pokupi stvari i napusti klub.

"Dele Ali je ponuđen velikom broju klubova prethodnih dana. Totenhem želi da ga se otarasi pošto su doveli Gareta Bejla. Real Madrid nije hteo da ga uzme na pozajmicu kao deo dogovora, PSŽ razmišlja o njemu, ali i još neki klubovi", napisao je "transfer guru" Fabricio Romano ovog popodneva i time otklonio sve sumnje oko toga šta se zaista dešava.

Ali je u sezoni 16/17 igrao fantastično, imao 18 golova i devet asistencija u Premijer ligi, međutim od tada nije uspeo da ponovi iste brojke. Bio je neubedljiv prošle sezone kod Murinja, imao i problema van terena, dok ovo nije prvi put da je u sukobu sa "Specijalnim".

Dele Ali je treći igrač Totenhema s kojim je Murinjo u svađi, prethodno su to bili Tangi Ndombele i Derik Rouz, s tim da se Francuz uspešno vratio u tim.

Tagovi