KOLIKO DALEKO MOGU?

VELJKO PAUNOVIĆ NA ČELU ČEMPIONŠIPA

Autor Nebojša Marković Izvor Novosti

Srpski trener uživa na početku novog angažmana.

Izvor: MN Press

Veljko Paunović je oduševio Engleze!

Možda je na klupi Redinga proveo samo dve utakmice, ali na Ostrvu su već prezadovoljni i nadaju se velikim stvarima!

Ipak, novi menadžer člana Čempionšipa i čovek koji je sa Srbijom bio prvak sveta "spušta loptu" i nema nameru da se uljuljka posle dve startne pobede na novom poslu i prvog mesta na tabeli.

Paunović objašnjava kako je došlo do toga da baš on postane menadžer Redinga.

"Ljudima iz Redinga sam pre mesec dana predstavio trenerski projekat, koji im se posle jednog veoma važnog intervjua zaista dopao", priča Paunović u intervjuu za "Novosti".

"Sve se dogodilo brzo. Iz Čikaga sam održavao kontakt, i kada su u Redingu shvatili i prihvatili moju filozofiju, lako smo se dogovorili, pa sam požurio na pripreme u Portugal. Osam dana mi se računalo kao da sam bio u karantinu zbog virusa korona. Onih dodatnih šest dana sam zaista morao da budem izolovan u Engleskoj, ali sam zatekao tim koji je bio željan treninga i grupu igrača koji su prihvatili ono na čemu insistiram. To je želja za pobedom i fudbalski, ratnički duh", objašnjava nekadašnji trener Čikago Fajera.

I dok je njegov otac Blagoje bio deo čuvenog tima Partizana i šezdesetih godina i član reprezentacije Jugoslavije koja je igrala u finalu Evropskog prvenstva, Veljko Paunović se u istorijske knjige upisao 2015. godine na Novom Zelandu.

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/LAURENCE GRIFFITHS, LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Tada je Srbija osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

"Ta subota je zauvek obeležila moju karijeru, kao i karijere mojih igrača, članova stručnog štaba i onih koji su sa nama radili. Značajan deo energije i posvećenosti prelio sam kasnije na rad sa Čikago Fajersima, sada sam sve ideje predstavio i ljudima u Redingu. Dobro je što sam u klubu prepoznao mnogo stvari koje se savršeno uklapaju u moju filozofiju. To je način komunikacije na terenu i van terena i rad sa grupom fudbalera koju sam zatekao, kao i sa mlađim snagama. Srećan sam što se i danas u Engleskoj i mom novom klubu sećaju našeg uspeha na Novom Zelandu."

Posle perioda u Sjedinjenim Državama, sada je vreme da se dokaže i u "kolevci fudbala".

"Četiri sjajne godine sam proveo u Čikagu, sa čak osam transfer perioda. Radio sam stvari koje želim da unapredim u Redingu. Da stvorim ekipu koja ima identitet i da u dugačkoj sezoni ostavimo pečat", rekao je Paunović za "Novosti".

Na stadionu "Madejski" se mnogi nadaju povratku u Premijer ligu...

Tagovi