to je fudbal

10.000 SREĆNIKA PREKIDA ŠESTOMESEČNU AGONIJU: Konačno će i u Engleskoj moći sudiji uživo da pominju familiju

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.rs

EFL i vlada Britanije polako vraćaju publiku na stadione

Izvor: GEORGE WOOD/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Čelnici Engleske fudbalske lige (EFL – nadležna za takmičenje u drugoj, trećoj i četvrtoj ligi) odlučili su da sledećeg vikenda dozvole da 10.000 navijača uđe na stadione širom zemlje, što je nastavak sprovođenja programa usled pandemije koronavirusa.

Uprava lige i vlada Britanije dogovorili su se da 10.000 navijača bude raspoređeno na 10 stadiona u sve tri divizije za koje je nadležna EFL.

Kapije stadiona će se u Engleskoj otvoriti prvi put posle marta za Lutonovu utakmicu protiv Derbija, Noričov duel sa Prestonom, kao i okršaj Midlsbroa i Bornmuta u Čempionšipu.

Što se tiče Lige jedan, odobrenje su dobili organizatori utakmica Čarlton-Donkaster, Blekpul-Svindon, Šrusberi-Northempton i Hal-Kru.

Konačno, u Ligi dva će navijači moći da uđu na mečeve Forest Grina, Karlajla i Morkama.

Treba pomenuti i da je Karlajlovu utakmicu protiv Njuporta 10. marta gledalo skoro 3.000 ljudi, što je bilo 48 sati pre nego što je vlada Britanije proglasila karantin.

Prvobitni planovi su predviđali da se sve to proširi 1. oktobra, ali to je sada neizvesno jer se u Engleskoj virus ponovo pojavljuje i pojedini gradovi uvode opet mere.

Ovaj projekat treba da pomogne da se stekne slika i bolji uvid u to kako navijači mogu što pre da se bezbedno vrate u većim brojevima.