Fudbal

PLAVI STIGLI U ALMATI NAKON ŠTO SU PROMIJENILI ČETIRI VREMENSKE ZONE: VJERUJEMO! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić

Šampion naše države je stigao u Kazahstan, gdje će sjutra od 16.00 časovao odmjeriti snage sa Astanom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Izvor: MONDO

Budućnost je nakon teškog, iscprljujućeg leta tokom kojih je promijenila čak četiri vremenske zone konačno sletjela u kazahstanski Almati.

"Plavi" u četvrtak igraju protiv Astane utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i ništa nisu htjeli da prepuste slučaju kako bi se što bolje aklimatizovali na grad, uslove, teren...

Astana je definitivno favorit u sjutrašnjem meču (16.00), ali...

"Maksimalno smo se spremili za meč, vjerujem da možemo da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je golman Budućnosti Miloš Dragojević, koji zna gdje leži šansa našeg šampiona...

"Astana ima nešto sporiju odbranu, tako da je to najslabiji dio tima i tu treba da tražimo priliku".

Kazahstanci su toplo - hladno otvorili sezonu, još nisu u top formu, a protiv "plavih" će igrati bez našeg reprezentativca Žarka Tomaševića i ponajboljeg igrača Marina Tomasova.

Izvor: MONDO

"Astana više nije ona ekipa od prije tri - četiri godine kada je bila dominantna u domaćem prvenstvu i kada je redovno igrala evropska takmičenja, ali i dalje ima kvalitet. Ali, to što nisu tako dominantni možemo da iskoristimo", jasan je golman Budućnosti.

A kada su evropske utakmice u pitanju sve oči će biti uprte u ofanzivca Igora Ivanovića.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika na žrijebu, što zbog kvaliteta Astana, što zbog puta koji je iza nas. Pokazali smo protiv Ludogoreca da možemo da se nosimo sa jačim ekipama, posebno poslije 20. minuta, tako da očekujem da upišemo povoljan rezultat", poručio je Ivanović, koji se nadovezao.

Izvor: MONDO

"Nedostajaće nam Draško Božović, ali sada je tu Petar Grbić i nadam se da ćemo se radovati. Igra se jedan meč, to je prednost za nas, imamo čemu da se nadamo".