Fudbal

Trener želio da ide, ali uprava prvog šampiona mu nije dala: Roganović ostaje!

Autor Gordana Bojanić

Dejan Roganović je nakon jednog osvojenog boda na tri utakmice u crnogorskoj fudbalskoj ligi ponudio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Zete

Izvor: MONDO

Zeta je ljetos ispala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, zaradila je 460.000 eura, ali na startu nove sezone u crnogorskog fudbalskoj ligi nije krenula najbolje pošto je na tri utakmice osvojila samo jedan bod. Zbog toga je trener Dejan Roganović bio spreman da napusti klupu "vukova" nakon subotnjeg poraza od Dečića (1:0), ali uprava prvog
šampiona nezavisne Crne Gore nije prihvatinja njegovu ostavku.

"Ovo nije Zeta koju smo navikli da gledamo bez obzira na kadrovske probleme koje smo imali. Možemo biti zadovoljni zalaganjem, ali bili smo nemoćni 90 minuta", rekao je Roganović poslije meča sa Tuzanima.

Uprava Zete je odbila ostavku i odlučila da mu ukaže povjerenje, jer je Roganović tokom priprema i na početku sezone bio suočen sa dosta problema.

"Ne može jedan loš dan da utiče na status trenera u Fudbalskom klubu Zeta", rekao je sportski direktor Jugoslav Lambulić za Arenu.

Zeta je tokom ljeta ostala bez nekoliko nosilaca igre (Baošića, Sekulića, Stefana Vukčevića...), a pojačanja nijesu stigla na vrijeme da bi se ekipa adekvatno uigrala za start prvenstva. Uz to, Denis Alfonso Sopo trenutno čeka papire za ulazak u Crnu Goru.

Sve to, uz nevolje sa povredama i virusom kovid-19 kod pojedinih igrača, dobrim dijelom odredilo je Zetine rezultate u dosadašnjem toku sezone, kao i odgovor uprave na ponuđenu ostavku Roganovića.

Tagovi