Fudbal

Vrelo u Danilovgradu, derbi Podgorice

Autori mondo.me Ana Božović

Nakon što je reprezentacija Crne Gore osvojila šest bodova na startu Lige nacija, vrijeme je za naše domaće fudbalsko prvenstvo, a danas je na programu 4. kolo

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Najprijatnije iznenađenje iz prošle sezone i najljepša priča nakon tri kola novog šampionata Crne Gore naći se danas "oči u oči" na suncu Danilovgrada.

Iskra, koja je završila sa istorijskom evropskom avanturom, dočekuje Podgoricu - lidera i tim kojem još niko nije ni zatresao mrežu. Meč na stadionu braće Velašević počeće po velikoj vrućini od 18 sati.

"Očekuje nas dosta težak meč, teško vrijeme za igru i kvalitetan protivnik. Biće potrebno da budemo koncetrisani svih 90 minuta", poručio je pred derbi 4. kola 1. CFL kapiten lidera Nikola Čelebić.

Iskra je prošlu sezonu završila iza Budućnosti i Sutjeske, a nakon premijernog izazova u Ligi Evrope ponovo se u potpunosti vraća domaćim obavezama.

"Debi na međunarodnoj sceni već je arhiviran, sada smo potpuno posvećeni domaćim utakmicama i s obzirom na to da ćemo za sedam dana odmjeriti snage sa tri renomirana protivnika moramo na pravi način da odgovorimo svim obavezama i koliko je moguće da uvećamo bodovni saldo", jasan je trener Danilovgrađana Aleksandar Nedović.

Šef struke Iskre dobro zna da u grad pored Zete stiže apsolutni hit na startu prvenstva - i to nakon ubjedljivog trijumfa protiv šampiona Budućnosti.

"Stiže dobro ukomponovana ekipa koja je svoju snagu pokazala u spektakularnoj pobjedi protiv Budućnosti (4:0) i koja na klupi ima izvrsnog stratega Milorada Pekovića", dodao je Nedović.

"Naravno to nas neće pokolebati da i ovoga puta nastupimo sa stavom i već oprobanu strategiju protiv najboljih klubova sprovedemo u djelo".

Napadač Podgorice Šaleta Kordić je u top formi na startu, a već je četiri puta tresao mreže rivala.

"Znamo da nam najveća opasnost prijeti od njega, ali imamo adekvatno rješenje za njihovu ofanzivu", jasan je Nedović.

Momci sa "DG arene" znaju da ih čeka novi težak meč, ali ne žele da skrenu sa svog (pobjedničkog) kursa.

"Mislim da će oba tima ići na pobjedu. Puni smo samopouzdanja, igramo dobro i mislim da smo na pravom putu da nastavimo niz", dodao je Čelebić.

"Pauza nam je prijala, malo smo odmorili, zatim iskoristili vrijeme da se još bolje uigramo i pripremimo za naredne mečeve".

Osim ovog duela i derbija Podgorice između Budućnosti i OFK Titograda, u 4. kolu biće zanimljivo vidjeti i da li će novi prvoligaši nastaviti sa sjajnim partijama - Jezero u Beranama protiv Sutjeske (17.15) i Dečić u komšijskom duelu protiv Zete (20.00).

Veliku borbu za bodove treba očekivati i u okršaju Rudara i Petrovca u Pljevljima (18.00).

Dakle, derbi će se igrati i pod Goricom!

Šampion je na samo jednom trijumfu nakon tri kola, uz očajnu gol razliku 1:6, "romantičari" i dalje bez pobjede, ali sa novim šefom stručnog štaba... Vrijeme je za derbi Podgorice u kojem je i za jedne i za druge poraz zabranjena riječ. Budućnost večeras (subota, 20h) na stadionu pod Goricom dočekuje OFK Titograd. Stari derbi glavnog grada biće idealna prilika za pobjednika da iza sebe ostavi paklen period.

"U prethodnom periodu nijesmo imali dovoljno vremena da odradimo sve što smo htjeli, jer smo bili u karantinu zbog novog korona virusa. To se odrazilo na igru i rezultate, ali očekujem da ćemo u nastavku biti mnogo bolji", istakao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

S druge strane, OFK Titograd želi da što prije pobjegne sa dna, zbog toga se već nakon tri runde odlučio za promjenu trenera i provjereno ime - Nikolu Rakojevića, koji je svojevremeno klub sa Starog aerodroma vodio i do šampionske krune.

"Iako se u ekipi nalaze pojedini igrači sa kojima sam radio, trebaće mi malo vremena da se upoznam sa ostalima, a posebno sa potencijalom mladih igrača", ne krije Rakojević.

Naravno, veliki favorit večeras je aktuelni prvak Crne Gore.

"Na papiru to jesmo, ali na nama je da tu ulogu opravdamo na terenu", dodao je Milinković.

"Neće to biti nimalo laka utakmica. Novi je trener u Titogradu, igrači će željeti da se dokažu, da pruže i više nego što mogu. Nadam se, ipak, da će moji fudbaleri biti onakvi kakvi zapravo jesu - dobri i kvalitetni".

"Romantičari" će juriti priliku iz sjenke...

"Očekuje nas težak rad i u sljedeća dva kola dvije teške utakmice - prvo protiv Budućnosti, koja je favorit i jedan od glavnih kandidata za titulu, a potom sa Iskrom, koja je u top tri ekipe lige. Znamo da je crnogorska fudbalska liga takva da svako svakog može da dobije. Naše je da se pripremimo dobro i da pokušamo da iznenadimo rivala", jasan je Rakojević.


RASPORED, 4. KOLO
17.15 Jezero - Sutjeska
18.00 Rudar - Petrovac
18.00 Iskra - Podgorica
20.00 Budućnost - Titograd
20.00 Zeta - Dečić
TABELA: Podgorica 9, Dečić 5, Jezero 5, Iskra 4, Rudar 3, Budućnost
3, Petrovac 2, Sutjeska 1, Zeta 1, Titograd 1.