Fudbal

TRANSFERMARKT OTKRIVA: Real Madrid ga platio 75.000.000, a "prodao" za NULA evra!

Autor Nikola Janković

Nestao je praktično dolaskom Zidana na klupu, u januaru 2016. godine...

FORTALEZA, BRAZIL - JULY 04: Dani Alves (L) and David Luiz of Brazil console James Rodriguez of Colombia after Brazil's 2-1 win during the 2014 FIFA World Cup Brazil Quarter Final match between Brazil and Colombia at Castelao on July 4, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Izvor: Robert Cianflone/Getty Images South America

Najbolji strelac i član idealne postave Svetskog prvenstva u Brazilu, zvali ga Džejms ili Hames Rodrigez svejedno, nije prešao u Everton za 25 miliona evra.

Prešao je za procente od naredne prodaje, što je tokom pregovora bio jedini Realov uslov za transfer kolumbijskog veziste na "Gudison park", navodi "Transermarkt".

Izvor: Guliver, Matthias Hangst/Getty Images Europe

Pozivajući se na svoje izvore i dokumentaciju u koju su imali uvid, administratori sajta posvećenog realnoj proceni vrednosti igrača i proverenim informacijama o detaljima transfera, navode da je Karlo Anćeloti doveo 29-godišnjaka bez utrošenog evra na obeštećenje. Posle dve godine provedene na pozajmici u Barseloni i neprimetnog povratka na "Bernabeu" prošle sezone, u kojoj je kod Zinedina Zidana zabeležio 14 nastupa i postigao jedan gol, Rodrigez je i dalje bio pod ugovorom sa klubom.

Kako bi se ovaj transfer po svaku cenu dogodio, predsednik Florentino Perez u startu se odrekao ideje da će zaraditi na odlasku istog momka, za kojeg je Monaku pre šest godina dao 75 miliona evra, a Mesutu Ozilu pokazao put u London kako bi oslobodio dres s brojem "10" za buduću zvezdu.

Rodrigez je samo u prvoj sezoni po dolasku u Španiju, upravo kod novog-starog trenera Anćelotija, nagoveštavao da bi mogao postati ona "desetka" koju Madrid i dalje čeka, ali je potom njegov uticaj na igru navale u kojoj su bili Kristijano Ronaldo, Garet Bejl i Karim Benzema počeo da slabi.

Nestao je praktično dolaskom Zidana na klupu, u januaru 2016. godine.

Levonogi dribler bio je poslat u Bavarsku na pozajmicu koja nije mogla da traje kraće od dve godine, a potom bio "nuđen" zainteresovanim stranama tokom većeg dela sezone 2019/20.

Na kraju, kada mu je vrednost na tržištu pala "okruglo" za sumu koju je Real platio u afektu posle Mundijala, bio je praktično slobodan u nameri da se ponovo sastane sa omiljenim trenerom, Anćelotijem. Njih dvojica sarađivala su kratko i nesrećno tokom "Karlitovog" kratkog boravka u Nemačkoj.

Ova vest ujedno znači da Anćeloti pred start prve pune sezone u Evertonu nije potrošio 70 miliona evra na trojicu vanserijskih igrača, već znatno manje.

Tagovi