Fudbal

Nešto ne štima među "sokolima", ALI CILJ JE OSTVAREN

Autor Gordana Bojanić

Fudbalska selekcija Crne Gore savladala Luksemburg u gostima sa 1:0, meč viner je bio Fatos Bećiraj golom poslije tri godine u samom finišu utakmice

Izvor: FSCG

Dobra igra i pobjeda protiv Kipra. Očajna igra i pobjeda protiv Luksemburga - tako su "hrabri sokoli" ostvarili zacrtani cilj na početku Lige nacija osvojivši šest bodova.

Međutim, utakmica sa Luksemburgom je pokazala da u taboru "hrabrih sokola" nešto ne štima, ali na na kraju se pamti samo pobjeda - Crna Gora je u 2. kolu grupe 1 Lige C savladala Luksembug na strani sa 1:0. Gol odluke je potpisao Fatos Bećiraj sa bijele tačke u samom finišu, a bio je to njegov prvi gol poslije tri godine.

Izvor: FSCG


Obično se kaže da se pobjedi u zube ne gleda, ali selektor Faruk Hadžibegić nikako ne može da bude zadovoljan predstavom svojim izabranika, jer je skromni Luksemburg igrao mnogo bolje i bio je konkretniji u svakom trenutku, pa je često i Milan Mijatović morao da spašava.

Umorni igrači nisu bili na nivou, dok je Hadžibegić ponovo pogriješio sa postavom pošto je stavio nespremnog Stevana Jovetića od starta i što je mijenjao igrača za igrača (krilo za krilo, napadača za napadača), ali na kraju je prevagnula ta neka želja da se ostvari rezultat. I selektor nije bio na nivou, jer se naša selekcija bukvalno 50 minuta patila u Luksemburgu, a sijevale su šanse Sinanija, Bareira Martinsa, dok je domaćin najveću promašio u finišu prvog dijela kada je Rodrigeš pogodio stativu, da bi Martins šutnuo preko praznog gola.

A Luksemburg se posebno rasplesao u drugom poluvremenu, dok naša selekcija praktično nije postojala, jer ako hoćemo iskreno - sokoli nisu stvorili nijednu šansu, a onda nam se desio 91. minut kada je Hakšabanovića u svom neoprezno šesnaestercu srušio golman Luksemburga Moris.

Taj poklon je Bećiraj pretvorio u gol. Tako je Crna Gora na početku Lige nacija osvojila šest bodova, što je selektor Hadžibegić najavljivao i želio, nije primila gol (Kipar 2:0, Luksemburg 1:0), nalazi se blizu osvajanja grupe 1 i plasmana u Ligu B, ali ukoliko u narednom periodu ne popravimo igru nije sigurno da ćemo se naći u višem rangu...

A posebno jer ćemo narednog mjeseca biti bez Stefana Savića koji ima parne kartone.

GRUPA 1, LIGA C
1. KOLO
Kipar - CRNA GORA 0:2
Azerbejdžan – Luksemburg 1:2

2. KOLO
Kipar - Azerbjedžan 0:1
Luksemburg - CRNA GORA 0:1
3. kolo, 10. oktobar
Luksemburg - Kipar
CRNA GORA - Azerbejdžan

4. kolo, 13. oktobar
Azerbejdžan - Kipar
CRNA GORA - Luksemburg

5. kolo, 14. novembar
Azerbejdžan - CRNA GORA
Kipar - Luksemburg

6. kolo, 17. novembar
Luksemburg – Azerbejdžan
CRNA GORA - Kipar
TABELA: Crna Gora 6, Luksemburg 3, Azerbejdžan 3, Kipar 0.