Fudbal

Uspjeh u Evropi, razlaz, titula, razlaz i povratak! PECO opet na klupi TITOGRADA

Autor Gordana Bojanić

Iskusni Nikola Rakojević je ponovo trener OFK Titograd, kluba kome je donio najveće rezultate u istoriji

Izvor: Mondo/Ana Božović

Nikola Peco Rakojević je treći put sjeo na klupu OFK Titograd, doduše prvi put pod tim imenom, jer je ranije dva puta vodio Mladost.

Najtrofejniji trener na domaćoj sceni je sa upravom "romantičara" dogovorio ugovor do maja 2022. godine, a zamijenio je Zorana Govedaricu koji je smijenjen nakon samo tri kola crnogogorskog fudbalskog prvenstva. Titograd je od mogućih devet bodova uzeo samo jedan, pa će Peco imati zadatak da mladu i talentovanu ekipu digne iz ponora i pokuša da se domogne Evrope.

A priznati Nikšićanin i tim sa Starog aerodroma su u prošlosti bili dobitna kombinacija - ljeta 2013. godine Mladost je tada mimo svih očekivanja došla do plej - ofa za Ligu Evrope i igrala je protiv Sevilje koja je te sezone osvojila LE, dok je u sezoni 2015/16. takođe mimo svih očekivanja osvojio titulu.

Tako je Peco ispisao najveći uspjeh u istoriji Mladosti/OFK Titograda... Rakojević je prethodne tri i po godine radio kao trener Sutjeske, osvojio je dvije titule i Kup, a ljetos ga je na klupi Nikšićana zamijenio Dragan Radojičić.