Fudbal

Kosović: Crna Gora ŽELI tri boda i u Luksemburgu

Autor Ana Božović Izvor MINA

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ni poslije pobjede nad Kiprom ne prijeti nikom, ali želi da odigra dobar meč u Luksemburgu i osvoji tri boda, kazao je vezista Kairata, Nebojša Kosović.

Izvor: FSCG

Kosović je, komentarišući pobjedu na startu Lige nacija u Nikoziji (2:0), kazao da je crnogorska selekcija konačno pokazala pravu energiju i kompaktnost na terenu.

"Pokazali smo zajedništvo koje bi trebalo da krasi našu igru i reprezentaciju. Kontrilisali smo cijeli meč i na kraju zasluženo pobijedili", rekao je Kosović.

On je istakao da u igri crnogorske reprezentacije mnogo znači prisustvo Stevana Jovetića i Stefana Savića i da je njihov doprinos veliki.

"Sa njima mnogo mirnije igramo, odlučnije sa više samopouzdanja. Nadam se da će ih zdravlja poslužiti. Nema euforije, ne prijetimo nikom, želimo da radimo pošteno i zaslužimo sreću. Da mirno pripremimo utakmicu i idemo na tri boda u Luksemburg", rekao je Kosović.

On smatra da i domaćin želi tri boda, nakon startne pobjede u Bakuu protiv Azerbejdžana.

"Najbitnije je da se oporavimo i pokušamo da osvojimo tri boda. Luksemburg je korektna ekipa, danas svako svakog može da pobijedili. Ukoliko mi budemo pravi i željni pobjede možemo do pozitvnog rezultata. Moramo da pokažemo da imamo kvalitet da bi izborili B grupu", kazao je Kosović.

Trener reprezentacije Miodrag Džudović kazao je da je cilj izvući maksimum iz prva dva meča u Ligi nacija.

"Na polovini smo puta, nastavljamo sa radom, ozbiljno se pripremamo. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Momci su odigrali dobro na Kipru, protivniku nijesmo ostavili mnogo prostora, tako da pobjeda nije dolazila u pitanje", rekao je Džudović.

On smatra da je Luksemburg kvalitenija ekipa od Kipra i da se vidi rad selektora.

"Pokazali su protiv Srbije i Portugala da se ne boje protivnika, na svom terenu igraju sa svima. Očekuje nas teža utakmica nego na Kipru", rekao je Džudović.

Upoređujući predstojeću utakmicom sa prvim međusobnom duelom u Luksemburgu, Džudović je kazao da nemaju ništa zajedničkog.

"Tada smo slavili ubjedljivo, ali sada su drugi akteri. Ekipe su potpuno promijenjene. Biće i oni motivisani, očekujem dobru utakmicu. Nadam se pozitivnom rezultatu", rekao je Džudović.