NIJE REALNO...

SANTIIIIIII: Pre pet godina su mu skidali kožu s ruke, da bi mu KRPILI zglob, a on i dalje GOSPODARI na terenu!

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

Morate voleti Santija Kasorlu.

Izvor: Pablo Garcia/marca.com - Guliver/Getty Images/Eric Alonso

Kada u 28. godini preplačete celu noć zbog bolova, sa 29 kažete treneru da niste u stanju da odigrate drugo poluvreme, jer je napolju previše hladno za vaše iskrzane ligamente i mišiće, sa nepunih 30 godina preplačete celu noć zbog bolova…

…a malo pre 31. rođendana saznate da vam je ponestalo kože za još jednu operaciju skočnog zgloba i da morate da odlučite - da li da vam seku sa ruke, pa zakrpe nogu ili da završite karijeru - poslednje što očekujete u 36. godini je da vam novi saigrači čestitaju na golu.

Drugom golu. Na debiju za klub. U drugoj zemlji. Na novom kontinentu.

Ali, to je Santi Kasorla. Njega morate voleti.

Ovaj majstor fudbala i veliki borac, nastavio je da prkosi sudbini i postiže golove za pamćenje i nakon što se pridružio treneru Ćaviju i kolegi, veteranu Gabiju na početku poslednje etape karijere profesionalnog fudbalera.

Španac je u prvom nastupu za Al Sad na praktičan način pokazao emirovom bratu, Mohamedu Bin Hamadu Bin Kalifi Al Taniju da nije samo došao na rekreaciju i dvogodišnje "školovanje" za poziv fudbalskog trenera, već i da se nije naigrao fudbala i da namerava dobro da se zabavi na terenu.

Postigao je dva gola i obeležio ubedljivu pobedu nad Al Karaitijatom od 5:1, od kojih je jedan bio malo "remek delo".

"Al Zaeem", odnosno "Šef", kako glasi popularan naziv kluba koji finansira vladajuća porodica Al Tani, izdvojio se na čelu tabele sa Al Garafom - ekipom našeg trenera Slaviše Jokanovića.

Katarski emir šeik Tamim Bin Hamad Al Tani "težak" je oko dve milijarde dolara, nezvanično, a u evropskim okvirima poznat je kao takođe nezvanični finansijer Pari sen Žermena,kojim predsednikuje njegov prijatelj i sparing partner na tenisu, Naser Al-Kelaifi. Na čelu Al Sada je emirov mlađi brat, lično, 32-godišnji Mohamed Al Tani, koji vodi brigu o pripremama za Svetsko prvenstvo 2022.

Ono će zahvaljujući prinčevima i njihovom bogatstvu biti održano u Kataru.


Tagovi