SVI DETALJI!

SVE O ŽREBU LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE: Koga želite Zvezdi i Partizanu? Sutra je još jedan žreb!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Sve oči će biti danas usmerene ka kuglicama...

Izvor: Guliver/Harold Cunningham/Getty Images for UEFA

Danas u Nionu će srpski klubovi saznati naredne rivale u Evropi!

Srpski predstavnici su za sada bili maksimalni u kvalifikacijama, a na odvojenim žrebovima će prvo Crvena zvezda u podne saznati novog protivnika u Ligi šampiona, odnosno već od 13 će Partizan i TSC saznati s kim se sastaju u Ligi Evrope.

Crvena zvezda će biti povlašćena u trećem kolu, igra se samo jedna utakmica, verovatno najbitnija u čitavim kvalifikacijama jer donosi jesen u Evropi, a potencijalni rivali su:

Mitjiland (Danska), Molde (Norveška), Ferencvaroš (Mađarska), Omonija (Kipar) i Dinamo Brest (Belorusija), a sudeći po komentarima na društvenim mrežama navijači Zvezde bi najradije izbegli susret sa Skandinavcima.

Meč se igra 15. ili 16. septembra, dok je za plej-of zakazan već za 1. septembar.

U utorak u podne su Zvezdi potencijalni rivali Salcburg (Austrija), Olimpijakos (Grčka), Slavija Prag (Češka) i pobednik duela trećeg kola sa Dinamo Zagrebom.

Takođe, Zvezda će na današnjem žrebu saznati i s kim igra u Ligi Evrope u slučaju eliminacije.

Tamo će od 13 časova i Partizan saznati svog rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ranije je skraćena lista mogućih protivnika: Botošani iz Rumunije, CSKA Sofija iz Bugarske i Sfintul Georgi Suručeni iz Moldavije.

Što se tiče TSC-a, koji je takođe na današnjem žrebu, s tim da su nepovlašćeni, njihovi potencijalni rivali su zanimljivi Granada (Španija), FCSB (Rumunija) i Apolon Limasol (Kipar).

Izvor: Screenshot/kassiesa.net

Drugo kolo igra se 17. septembra, dok je žreb za treće takođe u utorak od 13, a tamo se uključuje i Vojvodina koja će biti nepovlašćena, za razliku od Partizana koji će i u plej-ofu biti među nosiocima na žrebu.

Na spisku iznad sa leve strane su potencijalni rivali Vojvodine i TSC-a, dok su sa desne svi timovi s kojima može da igra Partizan, s tim da će biti "skraćenja" spiska već večeras.

Ostanite uz MONDO, pratićemo današnje žrebove iz minuta u minut...