Fudbal

"Nismo zaboravili da igramo fudbal"

Autor Ana Božović

Budućnost je očajno ušla u novu sezonu, a trener Mladen Milinković vjeruje da će se sve promijeniti na bolje nakon dvonedjelne pauze

Izvor: MONDO

Šampion je od mogućih devet bodova na početku sezone osvojio samo - tri! I to je definitivno upalilo lampicu u plavom taboru...

Budućnost se nakon poraza od Dečića digao igrački protiv Ludogoreca, igrački i rezultatski protiv Sutjeske u najvećem derbiju, ali to je bio samo privid - Podgorica je u 3. kolu demolirala "plave" sa 4:0.

To je najteži poraz Budućnosti od nezavisnosti 2006, kao i Mladena Milinkovića od kada je prije nešto manje od godinu dana stigao u Podgoricu.

Tada je podigao Budućnost, a sada mu je ekipa definitivno u silaznoj putanji.

"Nije prijatno kada izgubite, a tek nije prijatno kada upišete poraz na ovakav način. Napravili smo mnogo grešaka u Lješkopolju, a one su bile surovo kažnjene. Ostaje nam dosta razloga za brigu. Jedina dobra stvar u svemu je pauza tokom koje ćemo uraditi sve da se konsolidujemo", rekao je trener Podgoričana nakon poraza od Podgorice.

Milinković je za sada siguran na plavoj klupi, od danas na scenu stupa dvonedjeljna pauza zbog reprezentacije, a stručni štab će imati pune ruke posla - da popravi odbranu, vezni red i napad.

"Moramo da nađemo uzroke svega ovoga. Prošle sezone smo primili pet golova u 10-15 utakmica, a sada šest nakon tri meča naše lige. Nijedan napadač nam nije u formi, a ako hoćete da pobijedite morate da date gol. Slabo igramo i u odbrani. Što se tiče Moraitisa, jednostavno ga neće. Odlučili smo da ga malo odmorimo i nije počeo utakmicu protiv Podgorice, ali je ušao na poluvremenu", rekao je trener Budućnosti, koji je dodao.

"Ne samo da ne može da postigne gol, nego ga nema ni u šansama. U Lješkopolju je to bilo malo bolje, ali za centarfora je važno da pogađa mrežu. Nije jedini kojega ne ide. Brine me to što olako primamo golove. To je veći problem. Ostaje nam da sve dobro izanaliziramo. Pauza je dobrodošla nakon poraza, ali sa druge strane - psihološki ne idemo dobro na tu pauzu".

Budućnost nije uradila mnogo ljetos što se tiče prelaznog roka, jer nije dodatno ojačala ekipu, već je samo sačuvala prošlogodišnji tabor.

"Ja stojim iza igrača. Moramo ih sada svi podržati. Momci nijesu zaboravili da igraju fudbal. Umjesto da uživamo u pauzi, mi smo ušli u probleme. Moramo ih brzo rješavati", poručio je Milinković, koji vjeruje da su problemi rješivi...

"Sigurno da moramo riješiti. Nijesmo promijenili sve fudbalere da bismo rekli da je to nov tim, da nam treba vrijeme. Došlo je do malog pada forme, a to se drastično odražava na rezultat. U fudbalu je to najvažnije. Da je utakmica sa Podgoricom završena 0:0, pa i da nijesmo odigrali kako možemo, ne bi bio toliki problem. Ali, kada primite četiri gola, onda je problem veliki. U fudbalu ovo nije ništa novo, ali je novo za nas, budući da nijesmo bili u ovakvim situacijama. Očigledno je da se u ovakvim situacijama ne snalazimo najbolje i bitno je da se što prije iščupamo. Navijači su sigurno nezadovoljni, ali vjerujem da ćemo se izvući".

Tagovi