Fudbal

Podgorica je glavna, najteži poraz Budućnosti

Autor mondo.me

Budućnost doživjela brodolom na DG areni, Dečić i Jezero remizirali, baš kao i Titograd i Petrovac.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost je u 3. kolu crnogorske fudbalske lige upisala drugi poraz napočetku sezone, a tome se niko u taboru aktuelnog šampiona nijenadao...


Dakle, samo tri boda u uvodna tri kola!


A "plavi" su na DG areni deklasirani od domaće Podgorice, koja jeslavila sa 4:0, ostala jedini neporaženi tim zadržavši prvo mjesto sa maksimalnih devet bodova. "Žuti" su sa bivšim reprezentativcem CrneGore Miloradom Pekovićem na klupi definitivno najveće osvježenje u sezoni 2020/21 - dokazali su da su za sada glavni i u Podgorici, ali i u prvenstvu.


Podgorica je protiv Budućnosti letjela na krilima Šalete Kordića (dva gola), Anđelka Jovanovića i Arihora Sentokua, dok je ekipa Mladena Milinkovića izgledala kao da je ostala bez daha. Bio je to najteži poraz Milinkovića od kada je prije nešto manje od godinu dana preuzeo trenersku palicu "plavih".Ujedno, to je bio najteži poraz plavih od kad se igra naša liga.


Tada je digao ekipu, a sada mu je tim očigledno u silaznoj putanji...
A u derbiju prošlogodišnjih drugoligaša nije bilo pobjednika, pošto su Dečić i Jezero remizirali u Tuzima (0:0) na terenu koji su po prvi put obasjali reflektori. Tako su i jedan i drugi tim ostali neporaženi nakon tri kola.


A još jedan od tri meča je završen neriješenim rezultatom - OFK Titograd - Petrovac 2:2. Petrovac je vodio 1:0, Titograd preokrenuo na 2:1, ali na kraju su oba tima morala da se zadovolje bodom i da još čekaju na prvu pobjedu u prvenstvu.
Utakmice Zeta - Rudar i Sutjeska - Iskra su odložene, jer su Zeta, Sutjeska i Iskra tokom ove nedjelje igrali u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. I sva tri tima su ispala bez postignutog gola.

Naredno 4. kolo domaćeg prvenstva na programu je 12. septembra poslije obaveza reprezentacije u Ligi nacija.

3. KOLO

PODGORICA - BUDUĆNOST 4:0


(Šaleta Kordić 5, 42, Anđelko Jovanović 30, Arihiro Sentoku 72.)


OFK TITOGRAD – PETROVAC 2:1


(Marko Mrvaljević 37, Petar Vukčević 58. (penal) - Andrija Ražnatović 13, Nikola Zvrko 90+3.)


DEČIĆ – JEZERO 0:0


TABELA: Podgorica 9, Dečić 5, Jezero 5, Iskra 4 (-1), Rudar 3 (-1),


Budućnost 3, Petrovac 2, Titograd 1, Sutjeska 1 (-1), Zeta 1 (-1).


4. KOLO, 12. septembar


Rudar - Petrovac
Budućnost - Titograd
Iskra - Podgorica
Jezero - Sutjeska
Zeta - Dečić

Tagovi