BEZ PANIKE I 1:0!

ARTETA "OTVORIO" KLOPA: Arsenal vodi protiv Liverpula, treneri će PREMOTAVATI ovu akciju!

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

U toku je prva zvanična utakmica u Engleskoj. Vodi Arsenal.

Izvor: Tanjug, Justin Tallis/Pool AFP

Sezona 2020/21 u Engleskoj zvanično je otvorena danas na praznom "Vembliju", na kom se osvajač FA kupa i Premijer lige iz prethodne sezone bore za takozvani "štit".

Posle prvih 45 minuta, vodi vlasnik FA kupa: Arsenal - Liverpul 1:0.

Arsenal: Martinez - Holding, Luiz, Tirni - Beljerin, Elneni, Džaka, Mejtland-Najls - Saka, Nketiah, Obamejang.

Liverpul: Alison - Vilijams, Gomez, Van Dajk, Robertson - Vajnaldum, Fabinjo, Milner - Salah, Firmino, Mane.

 Mikael Arteta stegao je pesnicu i okrenuo se prema klupi, Jirgen Klop se samo kiselo nasmejao i klimnuo potvrdno glavom, jer je obojici bilo jasno kako je i zašto došlo do gola Pjer-Emerika Obamejanga u 12. minutu.

Akciju je započeo golman "tobdžija" Emilijano Martinez, koji je na insistiranje dugogodišnjeg asistenta Pepa Gvardiole odigrao do defanzivnog veziste Mohameda Elnenija, u situaciji kada je Liverpul stao u presing na ivici šesnaesterca Arsenala i samo to čekao.

Elneni je vratio do levog od trojice štopera, Roba Holdinga, ovaj odigrao desno prema Ektoru Beljerinu, Španac pod jakim pritiskom poslao perfektnu paralelu napred do Bukaja Sake i tu više nije postojao Liverpulov presing, već Arsenalova kontra tri na tri, koju je 18-godišnji Saka učinio čistom šansom za Obamejanga perfefktnim pasom po dijagonali na suprotno krilo.

Izvor: Tanjug, Justin Tallis/Pool AFP

Menadžeri nisu mogli da računaju na poveći broj povređenih: Čejmbers, Martineli i Mustafi u Arsenalu, Aleksander-Arnold, Henderson, Matip, Okslejd-Čemberlejn, Šaćiri i Vilson u Liverpulu.

Najbolji Artetin strelac sa lakoćom je potom rešio 1 na 1 sa Nekom Vilijamsom, rezervnom opcijom u periodu oporavla Trenta Aleksander-Arnolda. Sa ivice šesnaesterca poslao je parabolu u "malu mrežu", koju je Alison Beker mogao samo da upriliči paradom - 1:0.

Beker je pet minuta kasnije skinuo čist zicer Edvardu Nketijahu za 2:0, posle jedne brze akcije kluba iz Londona i visoko osvojene lopte pre toga.

Treneri širom Engleske i Evrope premotavaće Artetin izlazak iz presinga u 12. minutu, a Klop verovatno potražiti drugo rešenje u nekoj od narednih mečeva sa 38-godišnjakom iz Španije, koji je 201 put asistirao Gvardioli u Sitiju, pa prihvatio neprijatan posao na "Emirejtsu".

Prošlu sezonu završio je pobedama nad Liverpulom u Premijer ligi, pa Sitijem i Čelsijem u polufinalu i finalu FA kupa, ovu je otvorio maestralnom akcijom za vođstvo od 1:0 na poluvremenu prve zvanične utakmice u sezoni.

Tagovi