JUČE INTER I MILAN, DANAS...

EVROPA BEZ BUGARA: Brazilac izbacio "svoje" iz Razgrada!

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

Tek drugi put u poslednjih sedam godina, evropski fudbal neće gostovati u Bugarskoj.

Izvor: MN Press

Tek drugi put u poslednjih sedam godina, a prvi put od neprijatnog susreta sa moldavskim Milsamijem na leto 2015, apsolutni vladar bugarskog fudbala neće igrati evro-kupove.

Izbacio ih je "njihov čovek", Žunior Brumado.

Na praznom stadionu u Razgradu: Ludogorec - Mitjiland 0:1 (0:0).

Ludogorec je dva puta u prethodne tri godine igrao šesnaestinu finala Lige Evrope, jednom je ispao od Milana (2018), drugi put od Intera (2020).

Jedna od najproduktivnijih ideja sa okupljanjem brazilskih internacionalaca na jednom mestu, poput one Šahtjorove u Donjecku, koštala je mnoge balkanske timove plasmana u evro-kupove, naročito Partizan i Crvenu zvezdu. Međutim, kada je legija stranaca iz "lude šume" naletela na novog prvaka Danske, stvari su se zakomplikovale.

Brajan Priske napravio je presudnu izmenu u 65. minutu, kada je izveo indisponiranog bugarskog internacionalca Božidara Krajeva i uveo 21-godišnjeg napadača Brumada, momka koji se prethodnih sezona "kalio" na čestim pozajmicama.

Da je naučio zanat, Brumado je pokazao samo 13 minuta kasnije, kada je neodlučno izletanje zemljaka Renana kaznio "kung fu" potezom i golom vrednim plasmana u 3. rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Češki stručnjak izveo je postavu sa samo jednim Bugarinom večeras, ali i četvoricom Brazilaca i trojicom Rumuna, potom je uveo još dvojicu brazilskih internacionalaca, ali je potez utakmice izveo onaj sa druge strane, u dresu Mitjilanda.

Evo i ostalih rezultata 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.