Fudbal

BORJAN I TOMANE SAKRILI ZVEZDINE MANE: Srpski prvak prošao Albaniju, ali mora bolje za Ligu šampiona!

Autor Gordana Bojanić

Osporavani Portugalac je junak, ali i Milan Borjan koji je u nadoknadi vremena ponovo pokazao da na njega Zvezda uvek može da se osloni.

Izvor: Arena Sport/Screenshot

Crvena zvezda ide u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona!

Mučio se tim Dejana Stankovića u Tirani, delovali su nervozno igrači znajući koliki pritisak nosi meč između srpskog i albanskog predstavnika, ali su na kraju slavili zahvaljujući golu Tomanea u 62. minutu, nedugo pošto su domaćini pogodili stativu…

Najvažniji cilj je ispunjen i Zvezda je sada na tri utakmice od plasmana u grupnu fazu Ligu šampiona, ali da bi se opet našla u eliti moraće bolje od večeras.

TIRANA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

Srpski šampion počeo je bolje utakmicu i činilo se da će na krilima raspoloženog Kataija brzo do vođstva, međutim posle početnih 15 minuta inicijative - sve se promenilo. Zvezda nije uspevala da deluje opasno na terenu, nije bilo ideje u napadu, dosta se grešilo, a to je iskoristila Tirana.

Nisu ni prvaci Albanije bili naročito produktivni, ali su dvaput namučili Borjana. Vikao je golman Zvezde na svoje saigrače, posebno kada je testiran direktno iz slobodnog udarca.

Zvezda je tako prvi deo igre završila bez šuta u okvir gola rivala i nije se mnogo popravila na startu drugog uprkos ulasku Ivanića i Rodića, da bi posle velike greške pogodili i stativu Borjanovog gola. Uspeo je kapiten Zvezde da zakači loptu posle šuta Mučija, pa je uz dosta sreće ostao nesavladan.

To kao da je probudilo igrače Zvezde koji su samo koji minut kasnije poveli posle kornera. Sjajno ga je izveo Aleksandar Katai, a Tomane se odužio golom sa pet metara.

Bio je to blistavi trenutak Zvezde koja je do kraja imala još nekoliko početničkih grešaka. Umalo je neopreznost Pankova koštala crveno-bele izjednačenja, ali je srećom po njega Kobina šutirao očajno iz idealne pozicije.

Kako se meč bližio kraju sve nervozniji su bili igrači Dejana Stankovića, ali je srećom Milan Borjan bio pribran i sačuvao je prolaz šampionu Srbije.

TIRANALika - Toševski, Najdovski, Vanđeli, Hočalaljari (od 75. Toli) - Bata, Čelaka - Kobina (od 73. Vrapi), Torasa, Kale (od 85. Avdijaj) - Muči.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Milunović, Degenek (od 60. Rodić) - Sanogo, Nikolić - Spiridonović (od 46. Ivanić), Kanga, Katai - Tomane.

Meč je sudio švedski arbitar Kaspar Sjeberg.