Fudbal

A, ZAR TI NIJE GLUPO: Levo je fudbaler Reala od 115 miliona, desno fudbalski veteran u penziji

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

Eden bar ne krije da voli slatkiše.

Izvor: Instagram screenshot

Eden Azar doveden je prošlog leta za 115 miliona i platu od 20 miliona evra godišnje kako bi postao predvodnik nove generacije fudbalera Reala.

Ovog leta, ima gol, sedam asistencija i pet utakmica od 90 minuta na terenu, posle sezone za zaborav, isečene jednom teškom, nekolicinom "običnih" povreda i pauzom zbog pandemije korona virusa.

Cena i ugled na tržištu su mu za ovih godinu dana malo opali, ali kilogrami ne, sudeći prema fotki sa Sardinije na kojoj se odmara pred start sezone.

On je izgledao "kao trut" i na prvim pripremama u najvećem klubu sveta, kod trenera koji je insistirao na njegovom transferu, posle čega se požalio da ima poriv prema slatkom i da se jako brzo goji.

Ovako, kada povremeno skine majicu, Azar uopšte ne izgleda kao profesionalni sportista, a još manje kao lider Real Madrida.

Izvor: Twitter screenshot

Više podseća na konkurenciju igraču koji, takođe, igra na njegovoj poziciji i koji, takođe, nije iskoristio šansu. Možda treba dodati da je i Isko Alarkon imao tešku povredu.

Ne postoji nijedan ozbiljan sportski radnik ili lekar koji će reći da povrede, kilogrami i fizička priprema nisu direktno povezani i uslovljeni.

Podsetimo se kako šest godina od završetka karijere izgleda Klarens Sedorf, 15 godina stariji od Azara.

Tagovi