Fudbal

Sutjeska pala treći put zaredom: Bitan je kolektiv

Autor Ana Božović

Ofanzivac Budućnosti Igor Ivanović odlučio derbi protiv Sutjeske, a na početku sezone se isprofilisao kao jedan od najboljih igrača "plavih"

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost je na startu sezone odigrala očajno protiv Dečića (poraz 2:0), to je bio znak za otrježnjenje pa je bolja igra viđena u duelu sa Ludogorecom neračunajući uvodnih 25 minuta koji su koštali "plave" poraza u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (3:1).

I konačno kada je morala doći pobjeda, aktuelni šampion Crne Gore je pobijedio - protiv Sutjeske u najvećem našem derbiju. Gol odluke je postigao najbolji pojedinac "plavih" na početku sezone Igor Ivanović, koji je potpisao treću vezanu pobjedu plavih nad Nikšićanima.

Uspjeli smo treći put da savladamo Sutjesku i to bez primljenog gola”, podsjeća nas Ivanović da je Budućnost na prethodna dva derbija slavila dva put sa po 2:0, pa se vraća na prethodni vikend.

Ušli smo dobro u meč, jer smo nekako morali da se uzdignemo nakon poraza od Ludogoreca i Dečića. I uspjeli smo na pravi način, jer smo diktirali našu igru tokom cijelog meča i nismo dozvolili protivniku da nametne ritam. Mislim da smo na kraju slavili zasluženo”, poručio je eks igrač Sutjeske za Dnevne novine.

Ivanović je prethodne sezone “vukao” Budućnost na strani (sedam od svojih devet pogodaka potpisao u gostima), svojom lucidnošću i klasom uvijek može da donese kvalitet više na domaćim terenima, a upravo je u našoj najvećoj utakmici trkom i egzekucijom nakon “nebeskog pasa” Draška Božovića pokazao da je stvoren da odradi posao kada je teško.

Drago mi je zbog gola, ali stvarno ne bih sebe da stavljam u prvi plan, jer je ekipa iznad svih. Kada tako razmišljamo a razmišljamo možemo da napravimo rezultat. Sada protiv Sutjeske sam ja iskočio kao junak, sljedeću utakmicu će neko drugi, ali kolektiv uvijek mora da bude ispred pojedinca. Tako dolaze rezultati”, jasan je 29-godišnji krilni napadač.

Brzonogi ofanzivac je odlično ušao u sezonu - igrao je odlično protiv Ludogoreca, a sada je stigao gol.

Ostaje taj neki žal za utakmicom protiv Ludogoreca, jer smo protivnika imali pod kontrolnom, igrali smo bolje, ali u utakmicama sa jačim ekipa je neophodno malo sreće. Mi je nismo imali”, govori Ivanović, pa se nadovezuje…

Da sam postigao gol u prvom poluvremenu mislim da bismo imali velike šanse da prođemo dalje, jer bismo se digli još više. Istina je da sam – opet ponavljam - sada iskočio ja, ali od nas starijih se očekuje da povučemo ekipu u utakmicama kao što su Ludogorec i Sutjeska”.

Šef stručnog štaba Budućnosti Mladen Milinković je jasno poslije derbija poručio da njegova ekipa mora i može da igra bolje, a s tim je složna i “plava desetka”.

Naravno da uvijek može bolje, a polako dižemo formu. Čekamo da se još vrati Petar Grbić poslije povrede i tako ćemo biti kompletni za rad, a sigurno je da ćemo da radimo naporno kako bismo formu digli na mnogo viši nivo. Sa boljom formom možemo da prođemo 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Uostalom, to se od nas i očekuje”, podvukao je Ivanović.

Budućnost u narednom 3. kolu (subota, 29. avgusta) gostuje Podgorici nakon čega će uslijediti reprezentativna pauza, a 31. avgusta će saznati protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (utakmica se igra 17. septembra).

Potencijalni rivali “plavih” su: Astana (Kazahstan), Dandalk (Irska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Fola Eš (Luksemburg), Đurgarden (Švedska), Linfild (Sjeverna Irska), Flora (Estonija), Riga (Letonija), Konah (Vels), Klaksvik (Farska Ostrva), Evropa (Gibraltar), Ararat (Jermenija), Kups (Finska), Rejkjavik (Island), Sileks (Makedonija), Florijana (Malta), Drita (Kosovo), Inter (Andora).