Fudbal

TIRANA SE SPREMA ZA CRVENU ZVEZDU: Bez nacionalizma i uvek na pobedu - ovo je FINALE!

Autor Nebojša Marković Izvor Sportski žurnal

Sportski direktor Zvezdinog protivnika je najavio duel dva tima.

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Crvena zvezda u utorak uveče gostuje Tirani u Albaniji (početak u 20.00), u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a domaćin će biti vrlo motivisan.

Na stadion "Er Albanija" stiže dvostruki uzastopni učesnik Lige šampiona, ali u redovima Tirane ističu da sebe vide u narednoj rundi takmičenja.

Arbi Laći, sportski direktor Tirane, govorio je upravo o ovom susretu i ambicijama Tirana protiv nekadašnjeg šampiona Evrope. On se osvrnuo i na politički aspekt utakmice, imajući u vidu da se radi o meču klubova iz Srbije i Albanije, mada je najviše ostao usredsređen na ono što će se dešavati na terenu.

"Očekuje nas samo fudbalska utakmica, jaka i posebna. Ovakav meč je zaslužio da se odigra pred navijačima. Kad dostignete ovaj nivo Lige šampiona, čekaju vas jaki timovi i mi smo spremni za to. Sviđa mi se, volim jake rivale", raduje se Arbi Laći meču protiv Crvene zvezde u intervjuu za "Sportski žurnal".

"Poštujemo Zvezdine rezultate prethodnih godina u Evropi, ali ovaj susret doživljavamo kao finale u kojem želimo da uživamo i pobedimo", nadovezuje se Laći.

Tirana je u prvom kolu kvalifikacija savladala Dinamo Tbilisi 2:0 i to u Gruziji. Domaći su imali "više od igre", ali su Albanci bili ti koji su postizali golove.

"Igrali smo kako smo želeli. Znali smo kvalitet Dinama i način na koji želi da postigne gol. Svesni smo da nismo pružili prelepu igru, podneli smo žrtvu, bili pametni i ostvarili zbog čega smo došli u Tbilisi."

Laći najavljuje i ko bi mogao da bude opasnost po Zvezdu.

"Tirana je veliki klub sa bogatom istorijom, stogodišnjak. Uvek igramo na pobedu, nije važan protivnik. Verujem da će na ovom meču razliku napraviti zvezda u nastajanju, 19-godišnji Ernest Muci."

O treneru Zvezde Dejanu Stankoviću, Laći ima lepe reči.

"Stankovića znam kao fudbalera. Veliko je ime srpskog fudbala. Poslednjih meseci ga pratim kao trenera. Zaslužuje pohvale, jer je osvojio prvu titulu u karijeri. Inače, Radije preskačem razgovor o protivniku pre utakmice. Kazaću vam samo da dobro poznajem Zvezdin tim."

Na kraju, osvrnuo se i na činjenicu da u albanskom fudbalu ima srpskih fudbalera, navodeći da je to sasvim normalno.

"Godinama unazad, mnogo fudbalera i trenera radilo je u Albaniji. Nemamo nikakav problem sa tim, fudbal nema pasoš. Živimo u vremenu globalizacije. Iskoristimo ovu utakmicu da otkočimo nacionalističke barijere, koje su složene prethodnih godina", zakljućio je Arbi Laći.