FRKA U TORINU

JUVENTUS U PROBLEMU, OPET PLAĆAJU DVOJICU TRENERA: Sari hoće svoje milione i ne pristaje na dogovor!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Italijan možda više nije trener, ali i dalje dobija svoja primanja...

Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Juventus je prošle godine odlučio da otjera jednog trenera i dovede drugog, a onda je već ovog ljeta riješio da tog drugog zamijeni trećim.

Zbog toga skoro decenijski šampion Italije sada ponovo plaća dvojicu trenera!

Masimilijano Alegri je napustio torinski klub i riješio da uzme jednogodišnji odmor od fudbala, da se odmori i "napuni baterije". Na njegovo mjesto je stigao Mauricio Sari, međutim, i on je već dobio otkaz posle osvajanja Serije A, ali i ispadanja iz Lige šampiona u osmini finala.

Sada je trener Juventusa Andrea Pirlo, a kako je "stara dama" prekidala ugovore sa dvojicom prethodnih trenera, konstantno plaćaju po dvojicu trenera.

U Juventusu sada ne žele da im se događa ono što je bio slučaj prošle sezone. Alegri je bio smijenjen, a kako je imao ugovor do ljeta 2020. godine, primao je svoju platu iako je tu godinu iskoristio da ode na odmor od fudbala.

Sada je Sari takođe smijenjen, ali je ovaj ugovor veći problem za Juventus. Sari je u trenutku prekida saradnje imao još dvije godine do njegovog isteka, a "La Stampa" piše da je njegova godišnja plata 5.500.000 eura!

Sari ima pravo da prima platu sve dok ne postane trener nekog novog kluba, pa bi u slučaju dugog odmora od fudbala, on mogao da inkasira i čak 11.000.000 eura.

Ipak, Italijani pišu da Juve zbog svega toga žele da sporazumno raskinu ugovor i tako smanje svoje gubitke, ali navodno Sari još uvijek nije bio zadovoljan njihovim ponudama.

To je sličan problem koji Juventus već ima sa Gonzalom Iguainom i Samijem Kedirom, igračima koji imaju velike ugovore, a nemaju namjeru da idu iz kluba...

Tagovi