SVI DETALJI O ZARADI

PLATE U JUVENTUSU: Kristijano Ronaldo zarađuje (pre)više novca! Ima 17 PUTA VEĆA primanja od trenera...

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Jedan je od najboljih, ali...

Izvor: Instagram/Cristiano

Kristijano Ronaldo razmišlja da ovog leta napusti Juventus posle dve neuspešne godine u Ligi šampiona, a uprkos tome što bi za "staru damu" to bio neverovatan igrački gubitak, oslobodili bi ogroman prostor u budžetu za plate.

Naime, Ronaldo u Juventusu zarađuje ogroman novac, a prema tvrdnjama lista "Gazete delo Sport" klub ga plaća neverovatnih 31 milion evra godišnje.

Ronaldo je od dolaska u Juventus postigao 65 golova na 89 mečeva, od toga 21 iz penala. Zabeležio je još 18 asistencija, ali evidentno je da je veći uticaj imao u Realu.

To je naravno bez bonusa u ugovoru, kojih svakako ima, a Ronaldo još više novca zarađuje od reklamiranja na Instagramu, spozorskih ugovora i marketinških kampanja, pa je zbog toga jedan od najbogatijih iz sveta sporta.

Interesantno je da je u budžetu Juventusa za plate velika disproporcija između najbolje plaćenih, pa tako drugi na listi Mathejs de Liht ima četiri puta manju platu od Ronalda (malo manje od osam miliona evra).

Na trećem mestu je Iguain (7,5), s kojim pregovaraju oko raskida ugovora, dok isto novca zarađuje i Pjanić koji odlazi u Barselonu. Možda i najbolji igrač iz ove sezone Paulo Dibala dobija 7,2 miliona evra. Slede potom Remzi i Rabio (7), Bonući, Kedira i Ščensni (6,4), dok više od pet imaju još Daglas Kosta i Aleks Sandro (6).

Interesantno je da novi trener Andrea Pirlo zarađuje tek 1,8 miliona evra, s tim da je tek počeo da se bavi ovim poslom, ali malo je bizarno da ima 17 puta manju platu od prve zvezde.

To bi moglo da znači i njegovo rušenje autoriteta, ali kako to da zamerite Ronaldu?