Fudbal

HRVATI "VRTE" PARE: Hajduk prodao TRENERA u Juventus, a hteli da ga otpuste!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

"Stara dama" je morala da ispuni želju Andrei Pirlu...

Izvor: Guliver/Getty Images/Gabriele Maltinti, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Dinamo, Osijek i Lokomotiva su već ovog leta napravili velike transfere, a koliko u Hrvatskoj sve umeju da "naplate" govori i primer Hajduka koji će dobiti obeštećenje za trenera!

Igor Tudor je više puta bio na pragu otkaza u Splitu, pošto se svađao s novinarima i njegova ekipa nije uspela da dođe do kvalifikacija za Ligu šampiona, a kao nagradu će dobiti prelazak u Juventus - klub u kome je ostao dobar trag i u igračkim danima.

Na njegovom odlasku u Torino insisitrao je novi trener "stare dame" Igor Tudor, iako su se njih dvojica mimoišla kao igrači, ali je očigledno Pirlo bio zadovoljan idejama koje ima Hrvat.

Hajduk će tako na svom treneru zaraditi 450 hiljada evra pošto je imao stabilan ugovor.

"Znam da će biti ljudi koji su razočarani mojim izborom. Određenim ljudima će biti drago. To je tako u fudbalu. Izvinjavam se onima koji su me podržavali, a ovim drugima želim da novom treneru Hajduka pruže podršku do kraja, jer biti trener Hajduka je sve samo ne lagan", kazao je Tudor na oproštaju od kluba u kome je počeo igračku karijeru.

U dresu Juventusa igrao je od 1998. do 2007. godine i ukupno je zabeležio 174 utakmice i 21 pogodak, s tim da je u poslednjim sezonama malo igrao i išao na pozajmicu.


Tagovi