Fudbal

ŠVEĐANIN SUDI TIRANA - ZVEZDA: Arbitar ima samo 33 godine i tek JEDNU evropsku utakmicu u karijeri

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Interesantan odabir.

Izvor: MNPress

UEFA ranije nego inače delegira arbitre za utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, pa tako čak pet dana pred meč Tirane i Crvene zvezde znamo ko će "deliti pravdu". Razlog je naravno što i sudije moraju da budu testirane pred utakmicu...

Na centru će stajati nedovoljno poznat švedski arbitar Kaspar Sjeberg koji ima samo 33 godine, a pomagaće mu njegovi sunarodnici.

U pitanju su Peter Magnuson i Mikael Halin, dok će četvrti arbitar, na meču koji se igra u utorak (20.00, TV Arena Sport 1) na velelepnom i skupocenom stadionu "Er Albanija", biti još jedan njihov zemljak Mohamed El-Hakim.

O sudiji Sjebergu nema mnogo informacija, tek da je pre pet godina "debitovao" kao arbitar, dok je prošle sezone prvi put vodio jednu klupsku utakmicu pod okriljem UEFA.

U pitanju je meč Aberdina i RoPS-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope na kojoj je slavio domaćin 2:1, uz ukupno četiri dosuđena žuta kartona, a očigledno je položio kada ga je Sudijska komisija delegirala za vrlo osetljivu utakmicu u Tirani.