Fudbal

Stefan Mugoša NE IGRA NA STARTU Lige nacija?

Autor Gordana Bojanić

Inčon poslao zvanični zahtjev Fudbalskom savezu Crne Gore da 28-godišnjeg napadača oslobodi od obaveza u nacionalnom timu

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Jedan od naših najboljih fudbalera Stefan Mugoša bi mogao da preskoči start Lige nacija i utakmice sa Kirpom (5. septembar, Nikozija) i Luksemburgom (8. septembar, Luksemburg) u grupi 1 Lige C.

Ne zbog toga što 28-godišnji napadač ne želi da igra za Crnu Goru, jer to nikada nije dolazilo u pitanje, već zbog više sile.

Kako javlja južnokorejska agencija Jonhap, Mugošin klub Inčon je poslao zvanični zahtjev Fudbalskom savezu Crne Gore da ga oslobodi obaveza u nacionalnom timu.

Razlog je virus korona i nepovoljan avio saobraćaj. Mugoša i u normalnim uslovima putuje dugo do naše zemlje iz Južne Koreje i mijenja više letova, ali sada su tu sankcije koje se razliku od države do države.

A najveći problem su mjere za sprječavanje širenja virusa korona, koje su donijele vlasti u Južnoj Koreji za osobe koje ulaze u zemlju - kada se vrati u Inčon, Mugoša bi morao da bude u 14-dnevnoj izolaciji.

A to nije dobro ni za Mugošu, a ni za Inčon koji se grčevito bori za opstanak u K1 ligi i čiji je rođeni Podgoričanin najbolji igrač. Zato je Inčon tražio da naš napadač ne napušta Južnu Koreju.

Čeka se odgovor FSCG...