Fudbal

Plavi u LŠ: Šest utakmica i samo jedan trijumf

Autor Gordana Bojanić

Budućnost nikada nije prošla prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a večerašnji protivnik Ludogorec je najteži mogući rival do sada

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost će večeras pod Goricom (20.00) protiv Ludogoreca igrati četvrti put u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zbog dobro poznate situacije sa koronom i Uefinih pravila igra se samo jedna utakmica, a istorijski almanasi kažu da su "plavi" do sada odigrali šest utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

I nikada nisu prošli prvu prepreku, a na šest mečeva imaju loš skor - jedan trijumf, dva remija i tri poraza.

Budućnost je u sezoni 2008/09. debitovala u kvalifikacijama za LŠ, trener je bio Branko Sosa Babić i "plavi" su doživjeli šok pošto su ispali pod tada malo poznatog finskog Tamperea ukupnim rezultatom 3:2 - 2:1 u Tampereu, 1:1 u Podgorici.

Sezona 2012/13. je donijela utakmice sa poljskim Slaskom, šampionsku ekipu Miodraga Radulovića je naslijedio Rajo Dragićević koji je u 2. kolu kvalifikacija za LŠ ispao od Poljaka ukupnim rezultatom 2:1 - 0:2 u Podgorici, 0:1 u Slasku. Upravo je prije osam godina na strani viđena prva pobjeda plavih u LŠ, a strijelac je bio Nikola Điđo Vukčević.

A Budućnost je posljednji put u kvalifikacijama za LŠ učestvovala u sezoni 2017/18 - ekipaDragana Kažića (naslijedio Miodraga Vukotića poslije titule) je u 2. kolu kvalifikacija za LŠ ispala od Partizana ukupnim rezultatom 2:0 - 2:0 u Beogradu, 0:0 u Podgorici.

Da podsjetimo - 2. kolo kvalifikacija je tada bilo kao danas 1. runda, jer je 1. kolo bilo pandan današnjim pretkvalifikacijama.

Čast Slasku i Partizanu, ali Ludogorec je do sada najteži protivnik Budućnosti u kvalifikacijama za LŠ, a "plavi" vjeruju u iznenađenje...

Možda ce vas zanimati

Tagovi