Fudbal

BUDUĆNOST želi istorijski uspjeh: MOŽEMO!

Autor Gordana Bojanić

Plavi večeras u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona dočekuju Ludogorec, trener Mladen Milinković je veliki optimista da plavi mogu da prođu u narednu rundu

Izvor: MONDO

Srcem i dušom za grad i navijače, plavo bijelog tima svi će da se plaše! Možemo!

To su dva transparenta sa kojima su navijači Budućnosti dočekali plave igrače na sinoćnjem treningu pred utakmicu sa Ludogorecom u 1. kolu kvalifikacja za Ligu šampiona (večeras, 20.00, NOVA M).

Budućnost juri istorijski uspjeh, jer nikada nije preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za LŠ, a protivnik je najteži mogući.

"Ludogorec je ozbiljna ekipa, ima iskustvo igranja u grupnoj fazi LE i LŠ, prošle sezone su u 1/16 finala LŠ ispali od Intera koji je dominantno došao do finala. Čeka nas težak posao", poručio je trener Mladen Milinković, koji se neće povući pred naletima favorita...

"Utakmica je ispit za ovu generaciju koja je ubjedljivo osvojila titulu. Želimo da vidimo koliko smo sposobni da se suprotstavimo jednom veoma ozbiljnom rivalu. Nije fraza, nego stvarno vjerujem da imamo šansu ukoliko budemo hrabri i ne uplašimo se igre".

Glavno je...

"Da budemo disciplinovani i koncentrisani. I uz malo sreće možemo da napravimo iznenađenje. To bi bila velika stvar za sve nas, za klub, za sve koji simpatišu Budućnost".

UEFA je zbog korone promijenila sistem kvalifikacija ovog ljeta, tako da sve staje u jednu utakmicu, a "plavi" su zbog toga vježbali i penale...

"Pripremili smo se za sve varijante - za 90 i 120 minuta, za penale... Vježbali smo ih, ali nije isto kada to radite na treningu ili na važnoj utakmici. Naravno, pokušaćemo da riješimo utakmicu tokom 90 minuta", jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Budućnost je iza sebe ostavila poraz od Dečića, baš kao što je i Ludogorec zaboravio na slab početak sezone. A devetostruki uzastopni šampion Bugarske je dosta miješao tokom ljeta - otišlo je 14 igrača, stiglo je 10 novih. Vezni red je novi, napad takođe...

"Ludogorec je jedna od rijetkih ekipa koja uvijek pogodio sa pojačanjima - kad ode jedan igrač, dođe bolji i uskoči u sistem odmah. Očigledno imaju izvanredan skauting", jasan je Milinković.

Nije sve do skautinga, nego i do novca - Bugari su toliko moćni da dovode igrače iz Botafoga, Numansije, Šalkea...

"Siguran sam da ne mogu da nas iznenade, jer smo napravili dobru analizu. Ne mogu da urade na terenu nešto što ne očekujemo. Znate da je rival preozbiljan kada ima 20 varijanti kornera".

Ali..

"Iskreno, meni je najbitnije da budemo koncentrisani, jer ako se zaboravimo na samo sekund, Ludogorec ima taj kvalitet da nas kazni".

Fudbalski krugovi su već unaprijed otpisali Budućnost...

"Protivnik ima tu moć da se transformiše tokom meča, na terenu ponekad izgledaju razbacano, jer bekovi su više krila, ali sve to djeluje savršeno. Međutim, borićemo se i pokušaćemo da iznenadimo rivala", podvukao je Milinković, koji neće moću da računa na Draška Božovića.

Ukoliko Budućnost prođe u 2. kolu kvalifikacija za LŠ će igrati protiv danskog Midtjilanda, dok će u slučaju poraza takmičenje nastaviti u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tagovi