Fudbal

Svi su odlučili da Mesi ostaje u Barseloni, samo još Mesi nije rekao NI REČ!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Ne prija kada vam reči stavljaju u usta...

Izvor: Guliver/Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Barselona je reagovala posle katastrofe u Ligi šampiona i smenila trenera Kikea Setijena, pa sportskog direktora Erika Abidala, a odmah je na klupu stigao i legendarni Ronald Kuman.

Svi ovi potezi neće biti naročito važni ako Lionel Mesi odluči da napusti "Nou Kamp" ovog leta, kako se spekuliše u španskim medijima, a za sada niko ne može da tvrdi da li će se to zaista i desiti. Međutim, sve je više onih koji su ubeđeni da neće...

Tako je predsednik kluba Đozep Marija Bartomeu, koji će "preživeti" na ovoj funkciji do izbora naredne godine, kazao da je apsolutno siguran da Mesi ostaje u klubu u kom je legenda.

"Mesi želi da završi karijeru u Barseloni. Stalno pričam sa njim i njegovim ocem. On je deo našeg projekta. Kuman će biti novi trener i rekao mi je da je Mesi ključni igrač našeg projekta", kazao je Bartomeu u razgovoru sa španskim novinarima.

"Mesi je nedodirljiv i njega nećemo prodati. On to zna, to svi znamo".

Interesantno je da Bartomeu ovakve izjave daje na mesečnom nivou, gotovo svaki put kada Mesi ne produži ugovor sa klubom, a retko kada čujemo i šta Argentinac misli na ovu temu, posebno u najosetljviijem trenutku u karijeri.

Videlo se da ga je 8:2 protiv Bajerna bolelo više nego eliminacije protiv Rome i Liverpula, pa da će prvi put ozbiljno staviti prst na čelo gde plovi brod pod nazivom Barselona...

Izvor: Guliver, Pool/Getty Images Europe

Mnogo pogrešnih poteza, slabašan igrački kadar, jasno je da su promene neophodne.

"Klub ne mogu da napuste još i Ter Štegen, Lengle, Semedo, Grizman, Dembele... Na njih računamo u budućnosti. Imamo ponude za Fatija, ali njega nećemo prodati", zaključio je predsednik kluba Bartomeu.

Još samo da obaveste Mesija šta je on odlučio...

Tagovi