Fudbal

"Kad je mogao Lion protiv Sitija, možemo i mi"

Autor Ana Božović

Budućnost sjutra veče dočekuje Ludogorec pod Goricom (20.00), Igor Ivanović i Vladan Adžić su optimisti pred veliki meč

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Poraz od Dečića je trgnuo "plave" iz dominantnog šampionskog sna od prošle sezone, ali nije bacio sumnju na sopstveni kvalitet i što je najvažnije nije ostavio traga na motivaciju, optimizam i želju pred Evropu.

Budućnost u srijedu veče (19. avgust, 20.00), na praznoj podgoričkoj areni, igra sa Ludogorecom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Luda šuma" iz Razgrada kao skoro pa redovan učesnik evro takmičenja je favorit, ali...

"Optimisti smo da možemo da prođemo dalje. Igra se jedna uakmica, vjerujemo u sebe, spremni smo da damo maksimum, a nadamo se i da će nas pogledati malo sreća, jer protiv ekipa kakva je Ludogorec i to je potrebno", rekao je ofanzivac Igor Ivanović za Dnevne novine, dok se na njegove riječi u izjavi za naš list nadovezao defanzivac Vladan Adžić.

"Na žrijebu nismo imali sreće, jer smo za protivnika dobili ozbiljnu ekipu. Ludogorec zaslužuje dozu respekta, ali ne preveliku. Kada se igra jedna utakmica, nikada se ne zna, a mi imamo ambicije da prođemo dalje. Prava je šteta što se ne igra pred navijačima, jer bi Varvari i publika koja bi ispunila stadion bili naš 12. igrač. Ali korona diktira sve, šta je - tu je".

Naš šampion protiv devetostrukog uzastopnog prvaka Bugarske neće moći da računa samo na Draška Božovića, a trener Mladen Milinković će na teren poslati vjerovatno sljedeći sastav: Dragojević - Vukčević, Ćuković, Adžič, Sekulić - Mirković, Raičković, Vukotić - Grbić, Ivanović, Moraitis. Neće biti mnogo tumbanja u odnosu na poraz od Dečića u petak veče na premijeri Telekom 1. CFL.

"Taj neuspjeh itekako može da nam pomogne, realnost nas je udarila, znamo da ne smijemo lagano da uđemo u bilo koji meč. Da smo dobili Dečić, možda ne bi bili maksimalno fokusirani na Ludogorec. Sada hoćemo sigurno", jasan je Ivanović.

Ludogorec igra brzo i agresivno sa dosta igrača u završnici...

"I bekovi im se dosta ubacuju prema naprijed, čak više od krila, ali sigurno neće krenuti odmah da igraju jer se igra jedna utakmica, a i mi ćemo imati šta da pokažemo. Vidjeli smo u Ligi šampiona kako je Lion izbacio Mančester siti, čim je Lion poveo, sve se promijenilo", nada se 29-godišnji Ivanović iznenađenju svjestan da će kao napadač morati da bude na braniku - odbrane...

"Svako do nas će morati da pruži i više od maksimuma - od špica do golmana. Samo tako možemo da izbacimo Ludogorec".

A 33-godišnji ljevonogi štoper obećava - maksimum...

"Sve što se dogovorimo u svlačionici ćemo da ispoštujemo, nećemo se braniti, jer znamo da imamo šansu. Ludogorec napada, ide sa dosta igrača naprijed, ali imamo Grbića, Ivanovića i Moraitisa koji su brzi i iz naše dobre odbrane mogu da istrče kontru. Siguran sam da ćemo imati šta da pokažemo", podvukao je Adžić.

Tagovi