Fudbal

"I Bugarska navija za Budućnost"

Autor mondo.me

Ludogorec u svojim redovima ima igrače iz Botafoga, Paderborna, Šalkea... ali naš prvak nije bez šanse u 1. kolu kvalifikacija za LŠ

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Devetostruki šampion Bugarske danas oko podne slijeće u naš glavni grad - Ludogorec je riješen da preskoči Budućnost u 1. kolu Lige šampiona (srijeda, 20.00), te da se dočepa grupne faze jednog od dva evropska takmičenja.

Optimizam u "ludoj šumi" ne jenjava uprkos tome što trener Pavel Vrba ne može da računa na jednog od najboljih igrača Vandersona i zvijezdu tima - bivšeg reprezentativca Bugarske Marselinja.

"Vanderson se teško povrijedio i neće igrati sigurno pola godine, dok je Marselinju istekao ugovor, a uprava nije željela da mu ponudi isti novac, nego upola manji i zato se nisu dogovorili", govori za Dnevne novine Rosen Angelov, novinar bugarskog sportskog dnevnog lista Tema Sport.

Ludogorec je promiješao ekipu u odnosu na prethodu sezonu kada je osvojena titula i igrana 1/16 finala Lige Evrope...

"Pa sigurno je za nekih 70 odsto drugačiji tim. Ekipu je napustilo 14 igrača, a stiglo je osam - devet novih. Ludogorec je poslije korone odlučio da napravi restart, plaća manje nego ranije za nekih 30 odsto, ali je i dalje opasan tim", govori Angelov, koji napominje da je i Vrba došao u januaru...

"Odabran je za taj novi koncept Ludogoreca, igra isto kao što je tim igrao prethodnih 10 godina u formaciji 4-2-3-1, ekipa mu je agresivna i brza, igra se od noge do noge, nema centaršuteva...".

Najopasniji igrači su...

"Aleks Santana, Kauli, Tekpetej, Čibota - prvi je stigao iz Botafoga, drugi iz Paderborna, treći iz Šalkea, dok je Čibota igrao i prošle godine. Tu je i Marin koji je stigao iz Numansije, a Budućnost će sigurno biti u problemu ukoliko budu mogli da igraju Kešeru i Žoržinjo koji su bili u karantinu zbog virusa korona, a danas će saznati da li su negativni i da li mogu da igraju", raportira nam kolega iz Bugarske, koji pretpostavlja da će Ludogorec istrčati u sastavu Renan - Sisinjo, Moci, Grigore, Terziev - Santana, Kauli - Čibota, Tekpetej, Žoržinjo - Kešeru.

Ali...

"Ludogorec jeste dobar i sigurno je favorit protiv Budućnosti, ali vaš tim nije bez šanse, jer naš prvak nije toliko jak kao prethodnih godina. Izgubio je od Lokomotive Plovdiv i Boteva na početku sezone, sada je savladao Slaviju iz Sofije 3:0, ali nije došao do pobjede tako lako kako rezultat pokazuje".

Dakle, Budućnost ima šansu da eliminiše Ludogorec. I Bugari se nadaju tome...

"Pa može da se kaže da Bugarska navija za Budućnost", sa osmijehom na licu nam govori Angelov, koji se nadovezuje...

"Ludogorec je kod nas stvorio dominaciju, devet godina je šampion, a drugi timovi - posebno CSKA i Levski - nisu taj nivo. I ako u sezoni koja je počela osvoji prvenstvo postaće rekorder po broju uzastopnih titula (10), a to mnogi navijači i ljubitelji fudbala ne žele. Svi se nadaju kraju dominacije kako bi se nešto promijenilo. CSKA iz Sofije je skockao dobru ekipu, mogao bi da bude konkurentan u aktuelnoj sezoni, a mnogi se nadaju da će vaša Budućnost otkriti sve slabosti i ranjivosti Ludogoreca", jasan je Rosen Angelov.