Pitanje je dana

Novi trener stigao u Barselonu: "Uhvaćen" je na aerodromu (FOTO)

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Sve je manje dileme oko toga ko će sesti na klupu "Blaugrane".

Izvor: Marca TV

Posle lisabonskog debakla protiv Bajerna (2:8), više je nego izvesno da je Kike Setjen završio svoju epizodu na klupi Barselone. I to baš neslavno.

U iščekivanju zvanične potvrde rastanka sa trenerom koji je doživeo verovatno najteži poraz u klupskoj istoriji, sve je manje nedoumica oko toga ko će ga naslediti.

U ovom trenutku bilo bi iznenađenje ako to ne bude Ronald Kuman (57).

Slavni Holanđanin trenutno je selektor svoje zemlje, ali naravno da Barselona ne bi imala problem da plati koliko treba da ga dovede u klub za koji je igrao čak šest godina, od 1989. do 1995.

Njegov dolazak u klub potvrdile su i fotografije i snimci Marke sa aerodroma u Barseloni.

Izvor: MN Press

Kuman je trenersku karijeru započeo upravo u Barseloni 1998. kao asistent Luju Van Galu. Samostalno je preuzeo Vitese 2000. i od tada do sada trenirao je Ajaks (četiri godine), Benfiku, PSV, Valensiju, AZ, Fejenord (tri godine), Sautempton (dve), Everton i reprezentaciju Holandije.

Sa Ajaksom je dva puta kao trener bio prvak (2002, 2004), titulu je osvojio i sa PSV-om 2007, a Valensiji je doneo Kup kralja.

U maju ove godine bio je hitno zbrinut u bolnicu zbog infarkta, ali se brzo potpuno oporavio.

Sada je spreman za najveći izazov u karijeri, a neizvesno je da li će imati čast da sarađuje sa veoma nezadovoljnim Lionelom Mesijem.

Tagovi