DEČKO JE U ŠOKU...

Srbi očima jednog Japanca: Ne razumem zašto su ljudi BESNI, ta nervoza se prenosi na SVE!

Autor N.J. Izvor mondo.rs

"Kod mene, kao nekoga ko dolazi iz sasvim drugačije kulture, dešavanja i reakcije u srpskom fudbalu i dalje izazivaju šok", rekao je Asano, dan posle 11. gola u crno-belom dresu.

Izvor: MN Press

"Bilo je zaista veoma teško, odjednom se sva kiša srušila iznad Surdulice i bilo je nemoguće igrati. Bili smo loši u prvom poluvremenu u odnosu na drugo kada smo uspeli da postavimo našu prepoznatljiviju igru", rekao je junak Partizanove pobede po pravoj "provali oblaka" na jugu.

Radnik je odolevao do 62. minuta, kada je Takuma Asano plasirao loptu u mrežu na dodavanje Denisa Stojkovića i pozvao Umara Sadika da u završnici meča "stavi tačku na i".

  To što je vođstvo usledilo posle izmene trenera Sava Miloševića, u kojoj je Filip Stevanović napustio, a Stojković istrčao na natopljen teren, Japanac vidi samo kao prednost crno-belih ove sezone.

"Mi smo svi starteri i mi smo svi klupa, jedan tim koji je stalno zajedno. Zavisi samo ko je kad i koliko spreman i psihički, kako otvorimo utakmicu, kako se postavi protivnik. Nije fudbal video-igrica. Ni u njoj nije lako da pobedite, a ne kada imate ljude pred sobom i ne znate kako će izgledati sami tok utakmice", rekao je i dodao:

"Ali mi je veoma drago što je Denis ušao u igru i što je lopta išla preko njega do mene. On je dobar igrač i mislim da ako nastavi da radi dobro na treninzima kao do sada da će nam dosta pomoći. Što se tiče samog gola, procenio sam u trenutku da na taj način mogu najbolje da smirim loptu i pošaljem je u gol što se i pokazalo za dobar potez".

Potom je ponovio dobro poznat stav…

"Bitno je da Partizan pobeđuje, rezultat je manje važan".

"NE RAZUMEM ŠTO SU SVI BESNI..."

Izvor: MN Press

"Dopada mi se Beograd i već sam se navikao. Slabo sam imao vremena da ga upoznam, jer sam svaki dan morao da se spremam za ovu sezonu. Mislim da Partizan ima potencijal da se bori za titulu i da je važno da smo sve što je iza nas ostavili i da idemo dalje. Spremamo se sada i za nove utakmice,n ama nije dozvoljeno da izgubimo i to je neprekidna borba", zajključio je Asano.

Upravo iz tog razloga, nije bilo lako biti igrač Partizana prethodnih desetak dana. Asano ne želi to da porekne.

"Kod mene, kao nekoga ko dolazi iz sasvim drugačije kulture, dešavanja i reakcije u srpskom fudbalu i dalje izazivaju šok. Pokušavam, zaista, sa jedne strane da razumem, ali opet ne shvatam zašto su svi na klupi besni i ljuti kada ne damo gol odmah", govorio je dan posle drugog gola u sezoni 2020/21, a jedanaestog od dolaska u Beograd.

"Ta nervoza i ljutnja se prenosi i na svlačionicu na poluvremenu i bude zaista ogroman pritisak. Pomislim; 'Momci imamo drugo poluvreme, uspećemo, popravićemo, samo mirno i pozitivno'. Pokušavaju da mi objasne da ste vi temparamentan narod, da je kod vas jednostavno tako, da mora stalno da je napeto, tenzija", prenosi Tanjug utiske 25-godišnjaka iz Komona.

"Našalimo se nekada da bismo mogli da unesemo i probamo neku tehniku iz Japana, kao 'martial arts'. Najvažnije je da prenosimo jedni drugima pozitivne misli i pozitivnu energiju i onda se to vraća…. To je zakon prirode", rekao je pred nastavak borbe na dva fronta - Superligi i Ligi Evrope.

Naredni ispiti: Inđija (22. avgust), RFS (27. avgust), Vojvodina (30. avgust)…


Tagovi