NE MOGU SVI...

Dvojica dečaka sa ove fotografije su danas ZVEZDE Premijer lige, a treći MONTIRA PROZORE po Engleskoj

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Čudnu su putevi...

Roman Abramovič je prethodnih godina mnogo uložio u fudbalsku akademiju Čelsija i to konačno počinje da mu se isplaćuje pošto su ove sezone, kod trenera Franka Lamparda, ogroman teret izneli igrači koji su ponikli u mlađim kategorijama kluba sa "Bridža".

Jedan od njih je Mejson Maunt, koga vidite levo na fotografiji iznad, Čelsi je otkrio da je i 60 miliona funti plaćeni Kristijan Pulišić bio u fudbalskoj akademiji i nalazi se pored njega.

Samo, ko je treći dečak?

Naravno, ne mogu svi da postanu uspešni fudbaleri, nekima se jednostavno kockice ne poslože kako odrastaju, pa je tako riđokosi momak koji je sa Mauntom trenirao u Čelsiju danas daleko od nivoa nekadašnjih saigrača.

On se zove Tom Karlton i igra amaterski fudbal za Hern Bej, u osmom rangu engleskog fudbala, pa pored toga ima i regularni posao od koga može da živi - montira prozore.

"Nisam ni znao da je Pulišić bio kod nas dok nisam video tu fotografiju. Kad ste u tim godinama - svi smo isti, svako je mogao tu da bude. Kada odrastete vidite ko je uspeo, a ko nije. On je tu bio na probi", ispričao je Tom Karlton za "The Athletic".

Pulišić se nije zadržao u Čelsiju i vratio se u SAD, potom prešao u Dortmund kao 16-godišnjak, da bi ga u zimu 2019. godine "plavci" doveli i u prvoj sezoni odužio se sa 11 golova.

Izvor: Twitter/@ChelseaFC

Karltonov životni put je bio potpuno drugačiji. Sa samo šest je došao u Čelsi, proveo narednih osam godina u opremi kluba sa "Bridža", zajedno sa Mauntom i Deklanom Rajsom, međutim nije napredovao i došlo je do prekida saradnje.

"Bili smo bliski kao klinci, Mejson i Deklan, nas još nekoliko. Trenirali smo triput nedeljno i to je sve što smo znali. Bilo mi je teško kada smo raskinuli", prisetio se Kalrton.

Potom je prešao u Vest Hem, a onda u Kočlester i Hern Bej…

"Ljudi ne razumeju, bio sam sa njima i to sam mogao da budem i ja", rekao je Karlton koji priznaje da mu nije lako da gleda u fotografiju.

Tagovi