ČEKAJU SE KUGLICE

ŽREB ZA LIGU EVROPE: Partizan domaćin Letoncima

Autor Nebojša Marković

Fudbaleri klubova iz Humske i Bačke Topole sa velikom pažnjom prate žreb u Nionu.

Izvor: UEFA/printscreen

Počela je sezona žrebanja! U nedelju smo imali prilike da vidimo žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a sada je na redu onaj za Ligu Evrope.

A u njemu su se našli srpski predstavnici Partizan i TSC Bačka Topola!

PARTIZAN ĆE IGRATI PROTIV RFS-A IZ LETONIJE

Uefa je odlučila da debelo skrati žreb pa je izvlačenjem brojeva "spajala" timove u svim grupama. Tako je Partizan odmah na startu žreba saznao da će igrati protiv RFS-a iz Letonije, a nominalno su crno-beli domaći tim. Ostaje da vidimo hoće li biti ispunjeni svi uslovi da se meč odigra u Beogradu.

TSC GOSTUJE MOLDAVCIMA

Rival TSC-a iz Bačke Topole biće Petrokub iz Moldavije, a naš predstavnik će taj meč odigrati u gostima. Biće TSC svakako favorit u tom meču, a još uvek ostaje da se vidi gde će taj meč biti odigran i da li će biti uslova da se gostuje u Moldaviji.

 Nikšićani u Banjaluci!

Borac Banjaluka se posle dosta vremena vratio na evropsku scenu, a njihov rival će biti Sutjeska iz Nikšića! Borac je domaćin u tom meču, a očekuje se vrlo zanimljiva borba za plasman u drugo kolo kvalifikacija.

----------------------------------------------------

Propustili su beogradski crno-beli priliku da pobedom u finalu Kupa Srbije preskoče ovu rundu i tamo pošalju Vojvodinu, pa će sada dužim putem morati da se probijaju ka novom eventualnom plasmanu u grupnu fazu.

Za to vreme, TSC je debitant na evropskoj sceni i to nakon odlične debitantske sezone u Superligi. Prelaz od Prve lige Srbije do nadmetanja na evropskoj sceni bio je za tim iz Bačke Topole najkraći mogući.

Sada će dva tima sa velikom pažnjom čekati imena svojih prvih protivnika.

Za Partizan bi to mogli da budu dva kluba iz Letonije - RFS i Valmijera - i Botošani iz Rumunije, objektivno najjači od tri tima.

TSC ima veći "izbor" potencijalnih rivala. Oni su takođe među povlašćenim timovima, a protivnici mogu da im budu Noa (Jermenija), Sumgajit (Azerbejdžan), Petroklub (Makedonija) i Lokomotiva Tbilisi (Gruzija).

Tagovi